Automatisch smallegangen magazijn

Flexibiliteit ondanks automatisering

Beweeg de muis over de afbeelding om te vergroten

Vraag een advies over geavanceerde magazijnsystemen

Kenmerken

 • Flexibel gebruik
 • Hoge beschikbaarheid van het totale systeem
 • Meer vrijheid bij de planning
 • Maximum aan modulariteit

Flexibiliteit ondanks automatisering!Met de automatische hoogbouwtrucks EKXa en ETXa van Jungheinrich als kernstuk van dit magazijnsysteem komt u een grote stap dichterbij dit doel.
Door omschakelen tussen handmatige, semi-automatische en automatische modus bent u voor elke toepassing uitgerust.Ook een stapsgewijze automatisering van de opslagfuncties is hierdoor mogelijk.De bedrijfsomgeving van EKXa en ETXa bestaat uit gebruikelijke magazijnelementen zoals rek, voorzonetransporttechniek, veiligheidssysteem, geleidingssysteem of Transport Manager en Warehouse Management System (WMS).De hoge modulariteit van dit systeem waarborgt uw grote vrijheid bij de planning van uw magazijntopologie, een hoge beschikbaarheid van het totale systeem en een aan uw behoeften optimaal aan te passen oplossing.

De voordelen op een rij

 • Eigenschappen
 • Uw voordelen
 • Gebruik

Voordelen uitvouwen

Eigenschappen

Aan de basis van dit automatische systeem liggen de automatische hoogbouwtrucktypes EKXa (Man-Up) en ETXa (Man-Down).Deze blijven tijdens het bedrijf per WLAN en inductieve geleiding steeds met het hogere management- en veiligheidssysteem in contact.Als het Jungheinrich Warehouse Control System WCS als geleidingssysteem of transportmanager wordt gebruikt, kan bij het gebruik van meerdere hoogbouwtrucks in een rekinstallatie een optimale planning met opdrachten gerealiseerd worden.De magazijntopologie wordt verder bepaald door rek en voorzonetransporttechniek.Deze laatste kan zowel als conventionele transporttechniek uitgevoerd zijn alsook gebaseerd zijn op transportsystemen zonder bestuurder zoals de Jungheinrich Auto Pallet Mover (APM).

Gebruik

Automatische hoogbouwtrucks ETXa en EKXa maken gebruik van de eigenschappen en voordelen van de basisheftrucktypes ETX en EKX.Daarom is een automatisering van bestaande hoogrekmagazijnen in principe even goed mogelijk als een nieuw gebouwd magazijn.Ook kunnen trucks die reeds in bedrijf genomen zijn, achteraf geautomatiseerd worden.
Door hun lichte loop in bochten kunnen onze automatische hoogbouwtrucks flexibel meerdere gangpaden bedienen en kunnen ze ook nog rendabel gebruikt worden, als een relatief geringe in-/uitslagcapaciteit op een relatief groot magazijnvolume wegvalt of als er onregelmatigheden zijn in de magazijntopologie.

Uw voordelen

De automatisering kan in meerdere stappen gebeuren, en biedt u zo het comfort van "gewenningsfasen" en flexibiliteit bij de budgetplanning en bedrijfskostenoptimalisering.
U hebt een grotere vrijheid en minder kosten bij de planning van uw magazijntopologie ten opzichte van de magazijnkraantechniek.
Precies bij begrensde gebouwhoogte bieden automatische hoogbouwtrucks hogere magazijncapaciteiten dan conventionele oplossingen met magazijnkranen.Bij gebruik van meerdere heftrucks kan elke heftruck elk gangpad bedienen.Bij uitval van een heftruck kan een andere truck zijn opdrachten overnemen, het magazijn blijft in bedrijf, de totale beschikbaarheid neemt toe.
Schaalbaarheid:Als de capaciteitsvraag wijzigt, kunnen naargelang magazijnontwerp bijkomende automatische heftrucks gebruikt worden.

Vraag een advies over geavanceerde magazijnsystemen

Online aanvraag

U hebt een vraag? Stuur ons uw aanvraag.

Online aanvraag

Contact

Jungheinrich n.v.
Researchpark Haasrode 1105
Esperantolaan 1
3001 Leuven (Heverlee)

016 39 87 20
logisticsystems(at)jungheinrich.be

Profishop
 • Aanbiedingen
  Veegmachine Steinbock®
  Veegmachine Steinbock®

  Met turbo-Premium batterij, elektrisch

  vanaf € 720,00 € excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Stootbeschermbalk binnengebruik
  Stootbeschermbalk binnengebruik

  Goed zichtbare gele kunststofcoating

  vanaf 49,00 € excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Wegende handtranspallet Ameise®
  Wegende handtranspallet Ameise®

  Met tarra en nulcorrectie

  vanaf 1.085,00 € excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Palletverhoger BASIC
  Palletverhoger BASIC

  LxBxH 1200x800x800 mm

  € 184,00 excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Grote bak van polyethyleen
  Grote bak van polyethyleen

  Met wielen en greeplijst

  € 329,00 excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Display-palletheffer Ameise®
  Display-palletheffer Ameise®

  Voor stapelen en verplaatsen

  € 315,00 excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Inklapbare steekwagen RuXXac®
  Inklapbare steekwagen RuXXac®

  Met open bak, slipvast

  € 165,00 excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Statiefweegschaal SOEHNLE
  Statiefweegschaal SOEHNLE

  Statiefweegschaal met geïntegreerde batterij

  € 319,00 excl. BTW Naar de webshop