Magazijnnavigatie smalle gangen

Halfautomatische verplaatsing in smalle gangen

Beweeg de muis over de afbeelding om te vergroten

Vraag een advies over maatgesneden magazijnnavigatie

Kenmerken

 • Verbeterde efficiëntie tot 25%
 • Ontlasting van uw bestuurder
 • Automatische feedback zonder scannen
 • Fout inslaan / uitslaan van goederen voorkomen
 • Minder schade aan de stelling
 • Met en zonder magazijnbeheersysteem bruikbaar

De RFID-technologie en de Jungheinrich logistieke interface maken het mogelijk: Door middel van transponders in de vloer kent de smallegangentruck permanent zijn huidige positie. Uit het Warehouse Management System inkomende orders worden naar de draadloze dataterminal van de heftruck verzonden. De daar geïnstalleerde logistieke interface vertaalt de gegevens en geeft deze informatie direct door aan de heftruckbesturing. Zo kent de heftruck nauwkeurig de huidige evenals de aan te rijden positie. De bestuurder moet alleen nog het signaal tot rijden en heffen geven en de heftruck rijdt automatisch diagonaal naar de palletplaats.

De voordelen op een rij

 • Productiviteitsverhoging en ontlasting van uw bestuurder
 • IT-verbinding door logistieke interface
 • Heftruckfuncties
 • Standalone-oplossingen

Voordelen uitvouwen

Productiviteitsverhoging en ontlasting van uw bestuurder

Binnen de kortste tijd op de snelste weg met zo veel energie als nodig en zo weinig als mogelijk – het halfautomatische en doelgerichte aanrijden bespaart tijd en geld. De productiviteit neemt toe met 25 procent. De in- en uitslagkwaliteit stijgt. Fouten worden vermeden, de heftruck rijdt voor honderd procent zeker de door het systeem aangegeven palletplaatsen direct en halfautomatisch aan. De bestuurder kan niet meer verkeerd rijden of foutief verzamelen, moet zich niet permanent heroriënteren en wordt daardoor duidelijk ontlast. Bovendien is er minder kans op beschadiging van het rek omdat de vorken automatisch en exact gepositioneerd worden.

Heftruckfuncties

Tot de functieomvang van de magazijnnavigatie behoort bv. de actieve schuifregeling van de vorken in combinatie met lastherkenning, die tijdrovende correcties bij instapelen van de last in het rek of bij de lastopname uit het rek vermijdt.Een ander productkenmerk is de intelligente doelpositiebewaking die de bestuurder reeds bij opdrachttoewijzing op de bijzonderheden van de laadplaats wijst.Zo bijvoorbeeld herkent de heftruck in geval van een doodlopend gangpad en standaard inrijrichting in aandrijfrichting dat de laatste laadplaatsen in dit gangpad uitsluitend in lastrichting bereikt kunnen worden.Omdat de bestuurder hierover tijdig ingelicht wordt, kunnen tijdrovende foute ritten vermeden worden.

IT-verbinding door logistieke interface

Om nauwkeurig naar de volgende inslag-, uitslag- of orderverzamelpositie te kunnen rijden, moet deze aan de heftruck meegedeeld worden. De optimale efficiëntieverhoging is daarbij alleen gegarandeerd, als uw bestuurder hiervoor niets handmatig moet invoeren. Daarom bieden wij met de logistieke interface de mogelijkheid om opdrachten van willekeurige magazijnbeheersystemen automatisch op de achtergrond in real time over te nemen en aan de heftruckbesturing door te geven. Deze eenvoudige integratie in bestaande systeemlandschappen is een essentiële succesfactor voor de inbedrijfnamefase.

Standalone-oplossingen

U gebruikt geen magazijnbeheersysteem en wenst toch te genieten van vele voordelen die de magazijnnavigatie biedt? Geen probleem, want wij reiken ook hier de passende oplossingen voor uw toepassingen zonder IT-verbinding aan: U kunt ofwel een barcodescanner de opdracht rechtstreeks naar de heftruckbesturing laten sturen ofwel een individueel voor u ontworpen invoersjabloon op een draadloze dataterminal als interface gebruiken tussen bestuurder en magazijnnavigatie.


Voor de besturing van de geleide smallegangenheftrucks van Jungheinrich wordt gebruik gemaakt van transponders.Deze zijn slechts 9 x 16 mm groot en worden op bepaalde afstanden in de vloer van de hal aangebracht.De heftrucks zijn uitgerust met RFID-lees-/-schrijfapparatuur die met de transponders communiceert en volgende informatie opvraagt en gebruikt:

 • A) Identificatie van de gangpaden en magazijnruimten
 • B) Referentiëring van de trajectmeting binnen de gangpaden.

Met deze informatie en de beschikbare trajectmeting van de heftruck is steeds een exacte plaatsbepaling binnen de gangpaden van het magazijn mogelijk.De transponders worden door de heftruck geprogrammeerd.In de heftruck zelf wordt de complete topologie van de installatie vastgelegd.Daarmee kunnen op elke willekeurige plaats schakelfuncties en aanvullende functies geactiveerd worden, zoals snelheidsverminderingen bij het dwarsen van vluchtgangen of hefuitschakelingen bij gangen met beperkte doorrijhoogte.

Vraag een advies over maatgesneden magazijnnavigatie

Online aanvraag

U hebt een vraag? Stuur ons uw aanvraag.

Online aanvraag

Contact

Jungheinrich n.v.
Researchpark Haasrode 1105
Esperantolaan 1
3001 Leuven (Heverlee)

016 39 87 20
logisticsystems(at)jungheinrich.be

Profishop
 • Aanbiedingen
  Legbordrek META complete set
  Legbordrek META complete set

  robuuste en eenvoudige constructie

  252,00 € excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Elektrische transpallet Ameise®
  Elektrische transpallet Ameise®

  met elektrische aandrijving

  1.299,00 € excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Mobiele heftafel Ameise®
  Mobiele heftafel Ameise®

  draagvermogen 150 kg

  299,00 € excl. BTW Naar de webshop

 • Aanbiedingen
  Transpallet met weegschaal
  Transpallet met weegschaal

  Voor eenvoudige controlewegingen

  519,00 € excl. BTW Naar de webshop