Stage Automatisch pallettenmagazijn
Efficiënte kleingoedopslag

Automatisch kleingoedmagazijn

In het automatische kleingoedmagazijn (AKL) bepalen snelheid en nauwkeurigheid bij een optimale energie-efficiëntie het prestatievermogen. Het reksysteem, de software, de aangesloten transporttechniek en de magazijnkraan als hoofdbestanddeel van de installatie werken daarbij perfect samen. 

Efficiënte systematische kleingoedopslag

Met een automatisch kleingoedmagazijn (AKL, automatische Kleinteilelager) van Jungheinrich en onze magazijnkraan als hoofdbestanddeel van de installatie realiseert u optimale prestaties: korte toegangstijden, hoge doorvoercapaciteit, optimale ruimtebenutting. Uw AKL wordt op deze basis individueel op uw behoeften afgestemd. Dat creëert systematisch ruimte voor een uiterst plaatsbesparende en dynamische opslag van kleine onderdelen in bakken, kartons of legborden. Het bestaat in één of meerdere vakken diepe uitvoeringen, bijvoorbeeld als wisselstukken-, orderpick- en buffermagazijn of als distributiemagazijn.

Op topsnelheid naar de hoogste capaciteit

Tot 25 m magazijnhoogte wordt volledig benut door een automatisch kleingoedmagazijn van Jungheinrich. Uw goederen worden naar keuze op draagprofielen of legplanken opgeslagen en teruggehaald. Voor meer snelheid bij het opslaan en terughalen zorgen onze magazijnkranen met rijsnelheden tot 6 m/s en versnellingen tot 5,3 m/s². De slimme high performance-toestellen spelen hun volledige prestatievermogen ook probleemloos uit in meerploegenstelsels (24/7). Volautomatisch en absoluut vertrouwbaar.

De beste oplossing voor uw behoeften 

Automatische kleingoedmagazijnen (AKL) zijn net zo individueel als uw behoeften. Afhankelijk van tal van factoren creëren wij daarmee oplossingen voor de meest uiteenlopende opgaven. Om de voor uw behoeften optimale oplossing te vinden, analyseren wij samen met u uw goederen- en transportstructuren en -processen en werken wij het gepaste magazijnconcept uit.

Magazijnkranen van de jongste generatie 

Onze slimme magazijnkranen zorgen in het automatische kleingoedmagazijn (AKL) voor de hoogste snelheid en nauwkeurigheid en daardoor voor uitstekende prestaties. Dankzij hun consequente lichte bouwwijze en innovatieve constructie met bijzonder geringe naderingsafmetingen kan het beschikbare volume optimaal worden benut. De ontwikkelde remenergie wordt in de machine in zogenaamde SuperCaps opgeslagen om later te worden gebruikt in het aandrijfsysteem. Het modulaire bouwconcept maakt bovendien een flexibele aanpassing van de installatie aan uw individuele opslageisen mogelijk.


Heeft u vragen?