08.11.2017

Jungheinrich wint twee Duitse Design Awards

De Duitse Design Council heeft de selectie bekendgemaakt van de horizontale orderverzameltruck ECE en de elektrische pallettruck ERE van Jungheinrich voor de begeerde Duitse Design Awards in de categorie Transport. Uit meer dan 5.000 inzendingen verkozen de internationale experts van de Duitse Design Council de twee trucks van Jungheinrich omwille van hun baanbrekende kwaliteiten in het internationale design gebeuren.

De horizontale orderverzameltruck ECE werd door de jury erkend voor zijn ergonomisch design dat een robuuste constructie combineert met sterke prestaties. Het vaak gekopieerde design van de ECE wijst erop hoezeer Jungheinrich nieuwe standaarden in deze truckcategorie vestigt. De experts van de Design Council prezen de eenvoudige toegang tot alle bedieningselementen en accessoires van de ECE wat resulteert in een ergonomische werkplek van de truck. Een extra troef is het gepatenteerde multifunctionele stuurwiel jetPILOT, dat de intuïtieve bediening van de ECE - analoog aan een auto - ondersteunt.

De ERE werd geselecteerd voor zijn compacte manoeuvreerbaarheid, in combinatie met het comfort van een meerijtruck. De truck is ontworpen als een modulair systeem zodat hij op maat van de klant en van de toepassing aangepast en geoptimaliseerd kan worden. Naast de hogere productiviteit speelden ook ergonomische aspecten een rol bij de beslissing van de Design Council, met name het voldoen aan individuele bestuurdersvereisten - een doelstelling die ondersteund wordt door verschillende stand-on platformopties in combinatie met innovatieve bedieningsconcepten. Tal van extra opties en het robuust ontwerp van de trucks vereenvoudigen het werk terwijl de veiligheid van de bestuurder en de truck verhoogd wordt en het aantal trillingen voor de bestuurder verminderd wordt. Kortom: de ERE vervult zijn taken efficiënter dan elke andere pallettruck in zijn klasse.

Michael Niebuhr, hoofd van Industrial Design bij Jungheinrich, legt uit: "Voor ons betekent design meer dan alleen maar het uiterlijk van het product. Design is het gezicht van ons bedrijf, een sleutel tot ons succes en een visuele uiting van kwaliteit en innovatie. In 2016 hebben wij het design concept van onze trucks geherdefinieerd om een onderscheidend product design voor de toekomst te creëren. Het opvallende, nieuwe design is bedoeld om de technische en ergonomische kwaliteit van onze producten zichtbaar te maken. Door de combinatie van dynamiek en robuustheid hebben onze producten een deskundig uiterlijk dat vertrouwen inboezemt en verlangen inspireert."

De Duitse Design Award is de internationale premium onderscheiding van de Duitse Design Council. Het doel van de uitreiking is unieke design trends te ontdekken, te presenteren en te eren. Daarom krijgen de beste inzendingen - die allemaal op hun eigen manier baanbrekend zijn in het internationale design gebeuren - voor product en communicatie design jaarlijks prijzen toegekend. De Duitse Design Award startte in 2012, is één van de meest erkende design wedstrijden wereldwijd en geniet een reputatie die veel verder reikt dan de specialistenkringen.

De Duitse Design Award wordt uitgereikt door de Duitse Design Council, de voornaamste autoriteit in Duitsland inzake branding en design. In 1953 werd de organisatie opgericht op initiatief van het Duitse federale parlement om zo de bedrijfswereld te ondersteunen bij het realiseren van merkwaarde door middel van design. Dit maakt van de Duitse Design Council één van 's werelds toonaangevende competentiecentra voor communicatie en merkmanagement op het gebied van design. Naast industriële associaties en instellingen bestaat het exclusieve ledennetwerk van de stichting in het bijzonder uit eigenaars en merkdirecteurs van tal van bedrijven met een grote naam.

De officiële presentatieceremonie voor de Duitse Design Awards vindt plaats op 9 februari 2018 op Ambiente, de wereldwijd toonaangevende beurs voor consumptiegoederen in Frankfurt, Duitsland.

Online aanvraag

U hebt een vraag? Stuur ons uw aanvraag.

Online aanvraag

Call4Service

U wenst een technieker ter plaatse voor een onderhoud of reparatie?
Maak uw servicemelding

Contact

Jungheinrich n.v.
Research Park Haasrode 1105
Esperantolaan 1
3001 Leuven (Heverlee)

016 39 87 11