- Jubileumtruck EFG 216k gaat naar Frankrijk.
- Jungheinrich “JUNGSTARS” uit het Used Equipment Centre in Dresden.
- De revisie van occasie vorkheftrucks vermindert CO2-uitstoot tot 80 procent.

Het Jungheinrich Used Equipment Centre in Dresden heeft zijn 50.000ste vorkheftruck afgeleverd. De jubileumtruck is een elektrische vorkheftruck van Jungheinrich van het type EFG 216k. Julien Caloud, Sales Manager van Jungheinrich Frankrijk, nam de truck in ontvangst tijdens een plechtige overhandiging bij een wijnbouwer in Radebeul, vlakbij Dresden.

Sinds 2006 reviseert Jungheinrich occasie trucks op zijn site in de buurt van de hoofdstad van Saksen. "Dankzij de unieke industriële revisie in één van de modernste productiefaciliteiten van Europa behoren onze gereviseerde trucks tot de beste occasie trucks. Bovendien zijn onze JUNGSTARS even belangrijk voor de Jungheinrich vloot als nieuwe trucks", legt Tino Alban (Production Manager) uit.

De continue groei in productie leidde tot aanzienlijke uitbreidingen van de productiesite sinds de oprichting. Vandaag heeft het Used Equipment Centre in Dresden een oppervlakte van 19.000 m². 250 medewerkers reviseren hier ongeveer 8.000 trucks per jaar. De revisie van de occasie trucks is onderworpen aan de strengste kwaliteitsnormen. Alle slijtage onderdelen en veiligheidscomponenten worden volledig gereviseerd of vervangen. Op het eerste zicht zijn de occasie vorkheftrucks nauwelijks te onderscheiden van nieuwe trucks. Alleen de bedrijfsurenteller - die ongewijzigd blijft - en de aantrekkelijke prijs geven de voorgeschiedenis van de occasie trucks weer.

De Jungheinrich occasie vorkheftrucks zijn bijzonder duurzaam. In vergelijking met de productie van nieuwe trucks kan de CO2-uitstoot door de revisie teruggebracht worden met ongeveer 80 procent. "De voorbije twaalf jaar hebben aangetoond dat het Used Equipment Centre in Dresden een uniek succesverhaal is. De Jungheinrich JUNGSTARS zijn high tech producten die economische en ecologische voordelen met elkaar combineren. Ik ben trots op wat we tot nu toe al gerealiseerd hebben met zo een geweldig team," zegt Tino Alban.

Online aanvraag

U hebt een vraag? Stuur ons uw aanvraag.

Online aanvraag

Call4Service

U wenst een technieker ter plaatse voor een onderhoud of reparatie?
Maak uw servicemelding

Contact

Jungheinrich n.v.
Research Park Haasrode 1105
Esperantolaan 1
3001 Leuven (Heverlee)

016 39 87 11