Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Article Investeringsaftrek
Tips & tricks

Voordelig investeren

Investeren in een Jungheinrich truck of stelling was nog nooit zo voordelig! Dankzij een verhoogde investeringsaftrek van 25% hoeven bedrijven nu geen streep te trekken door hun geplande investeringen die mogelijk in het gedrang zouden komen omwille van COVID-19.

Steunmaatregelen

Dankzij een reeks aanvullende steunmaatregelen hoopt de regering met het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming bedrijven aan te moedigen verder te investeren in hun bedrijf en in hun activiteiten. Voorheen kon een onderneming, die bij de oprichting of uitbreiding van haar activiteiten een investering uitvoerde, al onder bepaalde voorwaarden een investeringsaftrek verkrijgen. Naar aanleiding van COVID-19 werd deze investeringsaftrek recent verhoogd tot 25%.

Content Investeringsaftrek 02

Welke investeringen komen in aanmerking?

Investeringen in afschrijfbare (im)materiële vaste activa die voor 31 december 2022 zijn verkregen of tot stand gebracht.

Content Investeringsaftrek 01

Wat betekent dit concreet?

Dit wil zeggen dat een onderneming haar belastbare winst éénmalig kan verlagen met 25% op de aanschaffingswaarde van de aangekochte activa. Indien de belastbare winst dat jaar te laag is, dan mag de aftrek overgedragen worden naar een volgend boekjaar.

Welke bedrijven komen hiervoor in aanmerking?

Kleine vennootschappen kunnen mogelijk genieten van deze verhoogde investeringsaftrek. Met kleine vennootschappen wordt verwezen naar vennootschappen die voor het laatst afgesloten boekjaar niet meer dan één van de volgende criteria overschrijden:

  • Jaargemiddeld personeelsbestand: 50 werknemers
  • Jaaromzet exclusief BTW: € 9.000.000
  • Balanstotaal: € 4.500.000

Wilt u meer over dit topic lezen of checken of u als onderneming met uw geplande investering voor deze verhoogde investeringsaftrek in aanmerking komt? Neem dan zeker een kijkje op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en op de website van de Eerste Minister van België.

Meer weten over onze Jungheinrich trucks of magazijnrekken?

Vul onderstaand contactformulier in en wij helpen u graag verder.