Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich UN Global Initiative
PERSBERICHT - 26/07/2023

Voor een eerlijke en duurzame economie: Jungheinrich sluit aan bij het UN Global Compact

Jungheinrich heeft zich aangesloten bij het United Nations Global Compact Initiative. Dit betekent dat de toonaangevende aanbieder van intralogistieke oplossingen uit Hamburg (Duitsland) deel uitmaakt van het grootste netwerk dat zich wereldwijd inzet voor een rechtvaardige en duurzame economie.

Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in de duurzame oriëntatie van Jungheinrich en bevestigt de toewijding van het bedrijf aan verantwoord ondernemen.

Logo UN Global Initiative

Het Global Compact Initiative van de Verenigde Naties is 's werelds grootste en belangrijkste initiatief voor verantwoord ondernemen. Het is gebaseerd op 10 universele normen op het gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieubescherming en corruptiebestrijding. Door zich aan te sluiten bij het initiatief, verbindt Jungheinrich zich ertoe deze principes te integreren in alle aspecten van zijn bedrijfsactiviteiten en daarvan bewijs te leveren aan de Verenigde Naties in de vorm van een jaarlijks voortgangsrapport. “We willen een duurzame economie voor een betere wereld”, legt Dr. Lars Brzoska uit. “Door ons aan te sluiten bij het Global Compact Initiative van de Verenigde Naties, benadrukken we de toewijding van Jungheinrich voor verantwoord en duurzaam handelen.”

Als onderdeel van zijn duurzaamheidsstrategie zet Jungheinrich zich al in voor de Sustainable Development Goals en richt zich in het bijzonder op de doelen klimaatbescherming, duurzame productie en innovatieve industrie. Als ‘sustainability enabler’ draagt het bedrijf met zijn energie-efficiënte producten bij aan de duurzame transformatie van de intralogistiek en ondersteunt het zijn klanten bij het bereiken van hun klimaatdoelstellingen. In maart van dit jaar stopte Jungheinrich de volledige productie van heftrucks met een verbrandingsmotor en produceert sindsdien alleen nog elektrisch aangedreven hef- en magazijntrucks. De POWERLiNE lithium-ion heftrucks hebben een CO2-neutrale voetafdruk tot op moment van aflevering uit de fabriek.

Vandaag al beoordeelt Jungheinrich systematisch zijn leveranciers op mensenrechten, milieu en compliance. Meer dan 700 leveranciers, die momenteel 75% van het wereldwijde inkoopvolume dekken, worden regelmatig ondervraagd. Het doel is om tegen 2025 een minimum van 80% te behalen. Principieel worden alle bestaande en nieuwe leveranciers in een risicocategorie ingedeeld volgens ecologische, economische en sociale criteria.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN