Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
IFOY 2023: Awards voor PowerCube en addedVIEW vorkcamera
PERSBERICHT - 30/06/2023

Jungheinrich viert dubbel succes op IFOY 2023: Awards voor PowerCube en addedVIEW vorkcamera

Op 22 juni in Dortmund (Duitsland) vond de feestelijke uitreiking plaats van de International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) Awards 2023. Jungheinrich wist zich te onderscheiden met twee producten onder de 23 nominaties.

Jungheinrich wist zich te onderscheiden met twee producten onder de 23 nominaties. Zowel het ultracompacte opslagsysteem PowerCube als de innovatieve addedVIEW vorkcamera met barcodescanning kregen de felbegeerde prijzen in hun respectievelijke categorieën. 

De Jungheinrich PowerCube, een geautomatiseerd compact containermagazijn voor de bijzonder compacte opslag en het orderpicken van zowel kleine als losse goederen, won in de categorie “Intralogistics Robots”. In het modulaire reksysteem van de PowerCube worden containers in verticale kanalen tot 12 m hoog op elkaar gestapeld. Deze systeemhoogte maakt een bijzonder ruimtebesparende opslag van containers op de kleinst mogelijke ruimte mogelijk. De Jungheinrich PowerCube zal naar verwachting voor de Belgische markt beschikbaar zijn in 2024. 

De addedVIEW vorkcamera van Jungheinrich zegevierde in de categorie “Special of the Year”. Dankzij de mogelijkheid om barcodes rechtstreeks op de opslagplaats te lezen en deze te koppelen aan de gegevens van het magazijnbeheersysteem, kan de camera in- en uitslagfouten aanzienlijk beperken. Bovendien verhoogt de vorkcamera daardoor de efficiëntie en veiligheid in het magazijn. Door de digitale camera op de vorken te plaatsen, vallen de locaties van de goederenbeweging en het scannen samen. De bevestiging gebeurt bijzonder ergonomisch via een knop direct op het stuurwiel. 

Christian Erlach, Chief Sales Officer van Jungheinrich, is verheugd met de onderscheidingen in twee categorieën: “Met deze twee overwinningen bij de IFOY Awards 2023 wordt de positie van Jungheinrich opnieuw benadrukt als toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling van innovatieve en efficiënte intralogistieke oplossingen. We zijn erg trots op deze erkenning. Met de Jungheinrich PowerCube en de addedVIEW vorkcamera bieden we onze klanten innovatieve oplossingen die hun concurrentievermogen vergroten en de efficiëntie in hun magazijn aanzienlijk verbeteren.”

Jungheinrich addedVIEW vorkcamera
Nauwkeurige registratie van de opslag en het ophalen van goederen is cruciaal in elk magazijn. Fouten bij het boeken of opslaan van goederen in het magazijnbeheersysteem (WMS) kunnen tot ernstige storingen leiden - van verkeerd toegewezen opslagplaatsen en onverwachte zoektijden tot retourzendingen en verlies van goederen. Om deze uitdaging effectief aan te gaan, ontwikkelde Jungheinrich de addedVIEW vorkcamera met barcodescanner. Deze camera kan barcodes rechtstreeks op de opslagplaats lezen en ze vergelijken met de gegevens van het WMS. Dit maakt een onmiddellijke en nauwkeurige identificatie mogelijk en waarbij fouten worden vermeden nog voordat ze in het systeem terechtkomen. Door deze technologie in het magazijnproces te integreren, kunnen bedrijven het aantal foutieve boekingen en foutieve opslag sterk verminderen, wat tot een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie leidt.

De addedVIEW vorkcamera is volledig digitaal en beschikt over full HD-resolutie, breedband automotive Ethernet-datatransmissie en software om de resultaten over te brengen naar een WMS. Voor het Jungheinrich WMS is het product uitgerust met extra intelligentie. De gebruiker kan op deze manier herkennen of de juiste of foute barcode zich voor de vork bevindt door middel van kleurenoverlays in het camerabeeld terwijl de vorkheftruck passeert. Naast de voordelen voor het magazijnbeheer profiteren de bestuurders van de aanzienlijk verbeterde beeldkwaliteit en de ergonomische bevestigingsfunctie direct op het stuur. Over het algemeen elimineert de addedVIEW vorkcamera verborgen zoek- en foutkosten voor klanten. Het proces wordt sneller, betrouwbaarder en dus aanzienlijk kosteneffectiever per pallet.

Jungheinrich PowerCube
Dankzij de ultracompacte verticale opstelling van de containers maakt de PowerCube ideaal gebruik van de opslagruimte en bereikt vier keer de opslagdichtheid van conventionele legbordrekken. Met een hoogte tot 12 m maakt de PowerCube tot het hoogste compacte containermagazijn in zijn klasse. Hierdoor ontstaat plaats in het magazijn die gebruikt kan worden om het productassortiment uit te breiden of voor andere doeleinden. De Jungheinrich PowerCube is ook uniek op de markt wat betreft flexibiliteit. Het automatische compacte containermagazijn kan op normale industriële vloeren worden geplaatst zonder dat er tijdrovende aanpassingen nodig zijn, zoals frezen en slijpen, en kan daarom eenvoudig in bestaande magazijnen worden geïntegreerd. Aangezien de shuttles onder de containers door bewegen, kan de PowerCube eenvoudig worden aangepast aan verschillende hoogten en structuren van gebouwen. Indien nodig kan het ook worden aangesloten op individueel geplande transporttechnologie.

De nieuwe PowerCube shuttles bewegen met een maximumsnelheid van 4 m/s en een acceleratie tot 2 m/s². De shuttles kunnen tegelijkertijd twee containers met elk een draagvermogen van 50 kg in de PowerCube transporteren. Dit vergroot en flexibiliseert de toepassing wat betreft het artikelspectrum, versnelt reorganisatieprocessen en maximaliseert de doorvoercapaciteit per shuttle. Hierdoor kunnen de shuttles automatisch op het niveau onder het PowerCube-rek bewegen. Door het schaalbare aantal shuttles kan de doorvoercapaciteit van de PowerCube flexibel worden aangepast in geval van toenemende vraag, seizoenspieken of een uitbreiding van het productassortiment. Met hun krachtige lithium-ion batterijen, die tijdens het gebruik op de werkstations worden opgeladen, zijn de shuttles 24 uur per dag klaar voor gebruik zonder uitvaltijd. Dat zorgt voor een hoge systeemdoorvoer en maakt van de batterijen een belangrijke reden voor de sterke prestaties van de PowerCube. Bovendien kunnen de shuttles op vloerniveau uit de PowerCube kunnen worden gehaald voor onderhoudswerkzaamheden, waardoor er geen onderhoudsplatform nodig, in tegenstelling tot concurrerende systemen.

Met de PowerCube combineert Jungheinrich efficiënte processen en innovatieve hardware met behulp van de modernste softwaretechnologie. De voordelen hiervan zijn bijvoorbeeld de eenvoudige aansluiting op de bestaande IT-infrastructuur bij de klant en het ontwerp van de software voor maximale flexibiliteit met betrekking tot proces- en prestatievereisten. Jungheinrich presenteert met de PowerCube een geïntegreerde en holistische benadering van de toekomst van compacte containeropslag en biedt de belofte van een nieuwe dimensie van efficiëntie in het magazijn. In 2024 wordt deze technologie voor de Belgische markt beschikbaar gesteld.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN