Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich Science Based Targets initiative
PERSBERICHT - 22/02/2024

Klimaatdoelstelling bevestigd: Jungheinrich krijgt validatie van het Science Based Targets initiative

Het ‘Science Based Targets initiative’ (SBTi) bevestigt de klimaatdoelstelling van Jungheinrich om de eigen emissie van broeikasgassen tot nul te herleiden. 

Volgens het SBTi draagt het ambitieuze doel van Jungheinrich bij aan het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5 graden Celsius en beantwoordt het dus aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. Jungheinrich is een van de weinige deelnemende bedrijven wereldwijd waarvan de netto-nuldoelstelling is bevestigd door het SBTi. Tot dusver heeft het initiatief de netto-nuldoelstellingen van minder dan 10% van alle deelnemers gevalideerd.

Jungheinrich heeft zich ertoe verbonden om de emissie van broeikasgassen (scope 1 tot en met 3) in de hele waardeketen tot nul te herleiden tegen 2050. De noodzakelijke tussenstappen hiervoor zijn nu bevestigd door het SBTi. De SBTi heeft wereldwijd de eerste onafhankelijke teststandaard voor de klimaatinspanningen van bedrijven gedefinieerd. 

Jungheinrich Science Based Targets initiative

Dr. Lars Brzoska, CEO van Jungheinrich AG: “Alleen met een wetenschappelijke onderbouwde basis kan het door de mens veroorzaakte broeikaseffect en de daarmee samenhangende mondiale temperatuurstijging worden beperkt tot 1,5 graden Celsius. En alleen op deze manier kunnen wij als mensheid ervoor zorgen dat de drastische gevolgen en risico’s van de klimaatverandering aanzienlijk worden beperkt.”

In 2021 sloot Jungheinrich zich aan bij het SBTi en verklaarde zo officieel actief bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstelling van 1,5 graad. In deze context versnelt het concern onder meer de wereldwijde omschakeling van zijn stroomvoorziening naar hernieuwbare energiebronnen. Inmiddels gebruiken Jungheinrich-vestigingen in 28 landen elektriciteit die uitsluitend is opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Om de emissie van broeikasgassen in de eigen bedrijfsvoering verder terug te dringen, heeft het bedrijf aanvullende maatregelen geïnitieerd, zoals het geleidelijk uitfaseren van fossiele brandstoffen en het volledig elektrificeren van het wagenpark. 

Om de uitstoot in de hele waardeketen drastisch te verminderen, werkt Jungheinrich voortdurend ook aan de duurzaamheid van zijn producten. Jungheinrich trucks met lithium-ionbatterijen bijvoorbeeld verbruiken bij dagelijks gebruik al ongeveer 20% minder energie in vergelijking met loodzuurbatterijen). Als de trucks ook nog eens op groene stroom rijden, stoten ze tijdens het gebruik nauwelijks nog uitlaatgassen uit. 

Dr. Lars Brzoska: “We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld. Het aanpakken van de klimaatcrisis is een gigantische opgave. Alleen samen kunnen we een duurzamere wereld creëren voor de toekomstige generaties. Jungheinrich draagt zijn steentje bij.” Om deze reden worden ook de zakenpartners nauw betrokken bij de weg naar een netto-nuluitstoot van broeikasgassen. Op dit moment heeft Jungheinrich meer dan 700 leveranciers bevraagd over thema’s in verband met milieubescherming. Samen vertegenwoordigen zij nu al 75% van het inkoopvolume van Jungheinrich..

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN