Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Klantvoorbeelden
HET HOOGSTE HOOGBOUWMAGAZIJN VAN ZWITSERLAND

EMS-Chemie breidde zijn magazijncapaciteit met ons uit in recordtijd

Van Graubünden naar de wereld: EMS-Chemie AG in Domat/Ems is een wereldspeler in verschillende sectoren. Om te kunnen blijven groeien, gaven ze Jungheinrich de opdracht voor de bouw en de exploitatie van hun derde hoogbouwmagazijn. Een recordproject - in bouwtijd en omvang.
 

Uitbreiding in een beperkt gebied

De EMS Group is een wereldwijde specialist in polymeermaterialen en fijnchemie/engineering. Voordat het project met Jungheinrich begon, waren er twee hoogbouwmagazijnen op het bedrijfsterrein in Domat/Ems, Graubünden. Omdat EMS Chemie bleef uitbreiden, moest ook de magazijncapaciteit worden uitgebreid.

Onze opdracht was: De bouw van een derde hoogbouwmagazijn met 12.800 palletposities op een zo klein mogelijke oppervlakte, in een zo kort mogelijke tijd tijdens de lopende werkzaamheden. Het perceel lag naast een geplande doorgaande weg. De opslagcapaciteit kon alleen worden bereikt door omhoog te bouwen. Dit betekende dat het project ongewone afmetingen kreeg. Hoogbouwmagazijn 3 werd uitgebreid tot het hoogste automatische hoogbouwmagazijn van Zwitserland met 44mx15m!

Montage en inbedrijfstelling binnen enkele weken

Onze opdracht omvatte planning, levering, montage en inbedrijfstelling van het magazijn - en meer. We pasten de bestaande transportbandtechnologie in de expeditiehal aan en integreerden ons nieuwe gebouw in het complexe magazijnbeheersysteem van EMS Chemie. In slechts 14 weken gebruikte ons team in Domat/Ems 1.000 ton staal, 500.000 schroeven, 11 kilometer stempels en 55 kilometer palletdragers. Omdat elke pallet een lading tot 1,3 ton moet kunnen dragen, zijn de vloerplaten extreem zwaar en 70 centimeter dik.

Er werden hoge eisen gesteld aan de gebruikte constructietechnologie, de afmetingen van de hal en de planning. De zware draagplaatconstructies werden per helikopter ingevlogen. Uiteindelijk vereisten de hoogte van het gebouw en de windbelasting speciale aanbouwdelen. Onze beide magazijnkranen werden door de dakopeningen in de ruimtes tussen de stellingen gehesen. Hiervoor werd de grootste mobiele kraan ter wereld gebruikt. De start van het project en de bouw werd geholpen doordat de projectmanager van de klant uitzonderlijk competent was. Hij hielp bij de communicatie tussen ons en de andere betrokken vakmensen. Alle aspecten werden effectief gecombineerd, waardoor de aanpassingen en uitbreiding tien weken voor de geplande deadline in werking konden worden gesteld!

Volledige service de klok rond

Missie volbracht? Ja, maar niet volledig. Ons team zorgt er ook voor dat de activiteiten soepel verlopen, zelfs nadat het hoogbouwmagazijn is geopend. EMS-Chemie AG besloot tot een ondersteuningscontract inclusief nooddienst, 24 uur per dag bereikbaar. We zijn verantwoordelijk voor service en onderhoud van de fabriek met meer dan 100 servicemonteurs in heel Zwitserland.


< terug naar het overzicht