Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Referentie Jungheinrich Carglass
Onberispelijke servicegarantie

Carglass behoudt een onberispelijke servicegarantie met hulp van Jungheinrich

Voor Carglass, één van de grootste spelers op vlak van autoruiten, zijn we op zoek gegaan naar een optimale opslagoplossing voor zijn nieuw Europees Distributiecentrum. De op maat gemaakte stellingen en trucks van Jungheinrich zorgen voor een efficiënte, veilige opslag en ultrasnelle omslag.

In de snel evoluerende wereld van logistiek en opslag staan bedrijven continu voor nieuwe uitdagingen. Carglass, bekend om zijn brede assortiment aan glasproducten, stond voor de taak om zijn intralogistieke processen te heroverwegen en te verbeteren. Met een grote diversiteit aan opslagbehoeften en de noodzaak voor een snelle doorlooptijd, was een innovatieve oplossing vereist. Hier verkennen we de uitdagingen, oplossingen en voordelen van de transformatie bij Carglass.

Diversiteit en snelheid

Carglass had te maken met een aantal specifieke uitdagingen. Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment aan glasproducten, elk met verschillende opslagbehoeften. Deze producten zijn niet alleen divers maar ook kwetsbaar, wat extra aandacht vereist bij opslag en handling. Bovendien was er een duidelijke noodzaak om de doorlooptijd voor het opslaan en ophalen van goederen te versnellen, een cruciale factor in het behoud van klanttevredenheid en operationele efficiëntie.

Technologie en training

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, implementeerde Carglass een reeks oplossingen, ondersteund door de expertise van Jungheinrich. Centraal in deze strategie was de installatie van een grote verscheidenheid aan Jungheinrich magazijnrekken, ontworpen om de uiteenlopende opslagbehoeften te accommoderen. Daarnaast werden speciale Jungheinrich stapelaars en orderpickers ingezet om de handling van de kwetsbare goederen te verbeteren.

Een sleutelaspect van deze transformatie was de focus op het personeel. Magazijnmedewerkers ontvingen uitgebreide opleidingen over de nieuwe systemen en processen. Daarnaast werden op maat gemaakte EKS orderpickers met speciale platforms geïntroduceerd, waardoor het personeel efficiënter en veiliger kon werken.

Efficiëntie en veiligheid

De resultaten van deze transformatie zijn veelzijdig. Ten eerste zorgde de optimalisatie van de opslagruimte ervoor dat alle producten efficiënt opgeslagen werden, wat leidde tot een verhoogde beschikbaarheid en snellere leveringstijden. De op maat gemaakte stapelaars en magazijnrekken droegen bij aan efficiëntere processen, waardoor de doorlooptijd aanzienlijk werd verkort.

Het goed opgeleide personeel werd een cruciaal onderdeel van het succes. Door hun kennis en expertise konden zij veilig en effectief werken, wat resulteerde in een betrouwbare en consistente service. Tot slot, door de efficiënte opslag en snelle verzameling van goederen, nam de goederenomslag toe, wat een directe impact had op de bedrijfsresultaten.

Dit illustreert hoe door het combineren van technologische oplossingen met personeelstraining, bedrijven hun intralogistieke processen aanzienlijk kunnen verbeteren. Deze transformatie leidde niet alleen tot een efficiëntere opslag en handling van producten maar ook tot een veiligere en meer bevredigende werkomgeving. Dit alles toont aan dat met de juiste aanpak en technologie, logistieke uitdagingen kunnen worden omgezet in kansen voor groei en verbetering.

 

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen