Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Chemie & farma

Chemie & farma

De hoogst mogelijke snelheid bij een maximale veiligheid – aan die belangrijke eisen moeten de intralogistieke processen in de chemische en farmaceutische sector voldoen. Wij bieden u daar de optimale oplossingen voor. Van gevaarlijke-stoffenmagazijnen met explosiebeveiliging tot automatiseringsoplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften.

Double deck pallet high bay warehouse for Sauer

A pleasing starting point for investment in the intralogistics system was the positive part played by the operator and corresponding expansion of the required Equipment.

Switzerland's tallest high-bay warehouse

The new high bay warehouse reaches 44 metres into the sky over Domat/Ems. This means the chemical company operates the highest building of its type in Switzerland. Our team is the service partner and erected the site in record time.

Dynamic management operating around the clock

We realised a distribution centre for the renowned detergent producer Henkel in Russia during the depths of winter. The solution is based on our Warehouse Management System, it shortens delivery routes, and saves on CO2 in the process.

Veiligheid gaat boven alles

Logistiek voor de chemische en farmaceutische industrie is een uitdaging. Niet op de laatste plaats door de zeer strenge wettelijke voorschriften en door het feit dat de hoogste prioriteit wordt gegeven aan veiligheid en hygiëne in de omgang met gevoelige, vaak ook gevaarlijke producten. Dat geldt net zozeer voor het transport, de opslag en de deskundige omvang met gevaarlijke stoffen als voor milieubescherming en veiligheid op het werk. 

Desondanks verwachten klanten uit de chemische logistiek altijd een zeer snelle levering van hun producten, in naleving van alle wettelijk voorgeschreven veiligheidsnormen. Meer nog dan in andere domeinen van de logistiek geldt in het chemische en farmaceutische domein: fouten mogen niet voorkomen. Jungheinrich is ideaal geplaatst voor deze uitdagingen. Wij bieden u uitgebreide oplossingen, die uw goederenstroom optimaliseren, efficiënt ontwerpen en daarbij voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. 

Uit de praktijk voor de praktijk: bescherming van mens en leefmilieu

Een mooi voorbeeld van chemielogistiek uit de praktijk voor de praktijk zijn onze vloertransportmiddelen met explosiebeveiliging. Wij leveren speciaal voor de chemische en farmaceutische industrie ontworpen producten en systemen die ook een veilig gebruik van elektrische en dieselheftrucks in omgevingen met brandbare gassen, dampen, poeder en stof mogelijk maken. Daarmee beschermt u niet alleen de mensen in uw bedrijf maar ook het milieu. Met ons Jungheinrich-beveiligingssysteem voldoen wij ook aan de eisen van de Europese ATEX-richtlijn 2014/24/EU (ATEX = Atmosphères Explosibles). 

In principe leveren wij onze transportvoertuigen voor de chemische en farmaceutische sector ook met andere safety-oplossingen, zoals bijvoorbeeld lastbescherming, botsingbeveiliging en bijzondere stabiliteitselementen. Voor nog meer veiligheid in uw magazijn, van de goederenontvangst tot de goederenverzending, zorgen (gedeeltelijk) geautomatiseerde logistiekoplossingen met transportsystemen zonder bestuurder (automatisch geleide voertuigen, AGV), die door ons Warehouse Management System Jungheinrich WMS intelligent en nauwkeurig worden aangestuurd. Dat herleidt het risico van menselijke fouten tot het minimum. 

Bovendien verhoogt een mogelijk continu gebruik (24 uur per dag) uw kostenefficiëntie. Als klant uit de chemische en farmaceutische industrie hebt u daarmee toegang tot een toekomstigbestendig omni-channel-oplossing. In combinatie met onze efficiënte opslagsystemen resulteert dat voor u in een geoptimaliseerde, hoge orderpickcapaciteit, die u in staat stelt een steeds groter wordende productverscheidenheid te verwerken. Overigens: het WMS wijst gevaarlijke stoffen of hygiënisch bijzonder gevoelige producten indien nodig speciale zones in het magazijn toe, waarmee de naleving van de wettelijke voorschriften inzake de omgang met en opslag van deze producten volkomen automatisch wordt gewaarborgd.

Jobs_dispatcher

Contacteer ons voor meer informatie

 

Telefoon

0800 85 222

Contact opnemen