Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Welke elektrische stapelaar moet ik kopen?
Tips & tricks

Juiste elektrische stapelaar kiezen

Elektrische stapelaars zijn ideaal voor het snel en veilig vervoeren van palletten van punt A naar punt B maar u kunt er ook ladingen mee optillen tot op een platform.

Voor elke transportafstand of hefhoogte kunt u de ideale stapelaar vinden. Hieronder geven wij u graag enkele tips voor het kiezen van de geschikte stapelaar.

Tip 1: Houd rekening met af te leggen afstanden

De keuze van de juiste stapelaar hangt onder meer af van de afstand die u ermee wilt afleggen. Legt u slechts korte afstanden af in uw magazijn? In dat geval is een elektrische meeloop stapelaar ideaal om een flexibel transport te kunnen garanderen. Als alternatief biedt een elektrische stapelaar met staplatform en geoptimaliseerde vering u meer comfort en ergonomisch rijden, zelfs op oneffen ondergronden. Voor middelgrote afstanden kiest u best voor een elektrische stapelaar met staplatform, terwijl u lange afstanden bij voorkeur aflegt met een elektrische stapelaar met zitplaats.

Onze elektrische stapelaar ERD 220 is beschikbaar met vast of opklapbaar platform.

Tip 2: Stem uw keuze af op de breedte van uw gangen

Naast de lengte is de breedte van uw magazijngangen net zo belangrijk voor de keuze van de juiste stapelaar. Als u uw magazijn vooral gebruikt voor blokstapeling en uw magazijn smalle gangen heeft, dan opteert u best voor een stapelaar met een compacte breedte. Over lange afstanden en in brede gangen kunt u van meer comfort genieten door te kiezen voor een bredere stapelaar.

Onze elektrische stapelaar EMD 115i is ideaal voor het orderpicken in smalle gangen.

Tip 3: Denk na over hoe hoog u wenst te reiken

Met capaciteiten tussen één en drie ton vervoeren stapelaars uw goederen veilig naar hun bestemming. Of het nu op vloerniveau of op grote hoogte is. Met een elektrische stapelaar kunt u gemakkelijk hoogten bereiken tussen 1.600 en 3.000 millimeter. U kunt de truck ook gebruiken als werktafel, geplaatst op een optimale, ergonomische reikhoogte. Als u extra hoogte nodig heeft, dan kunt u best gebruik maken van een meeloop stapelaar.

Met onze elektrische stapelaar EJC 216z kunt u zware lasten heffen tot 6 meter hoog.

Tip 4: Ambieer maximale efficiëntie

Wilt u meer dan één europallet tegelijkertijd vervoeren? Dan is een duolift stapelaar waarschijnlijk de beste optie voor u. Een elektrische duolift stapelaar is als het ware een transpallet én een stapelaar in één. In vergelijking met conventionele trucks kunt u met een elektrische duolift stapelaar uw interne transporttaken twee keer zo snel uitvoeren. Zo verhoogt u de algehele efficiëntie van uw magazijn aanzienlijk.

Met onze elektrische stapelaar EJD 220 vervoert u twee palletten tegelijk.


Meer weten over welke elektrische stapelaar te kiezen?

Vul onderstaand contactformulier in en wij helpen u graag verder.