Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich Magazijnrekken Legbordrek
Tips & tricks

Juiste gangbreedte bepalen

Bij het inrichten van uw magazijn wilt u uiteraard graag de beschikbare oppervlakte optimaal benutten. Het is dan ook belangrijk om elke vierkante meter van de vloeroppervlakte van uw magazijn maximaal in te vullen. Daarbij vervult de breedte van de gangen in uw magazijn uiteraard een cruciale rol.

U kiest de gangbreedte best met in uw achterhoofd uw magazijnprocessen en de trucks die doorheen uw magazijn navigeren. Wij geven u graag enkele tips.

Tip 1: Breng uw processen in kaart

Wanneer u uw magazijn inricht, start u bij voorkeur met het in kaart brengen en analyseren van al uw magazijnprocessen. Welke goederen wilt u stockeren en hoe wilt u deze goederen opslaan? Wilt u zoveel mogelijk palletten stapelen in uw magazijn of wilt u elke pallet afzonderlijk bereiken? Hoe wordt het orderpicken en de aanlevering in uw magazijn georganiseerd? …

Uw processen zijn bepalend voor de breedte van uw gangen. Verricht dan ook het nodige denkwerk vooraf. Aarzel zeker niet om een externe partner onder de arm te nemen die u hierbij kan ondersteunen.

Tip 2: Stem uw gangbreedten af op uw magazijntrucks

Niet elke magazijntruck kan navigeren door eender welke gangbreedte. Vandaar dat u bij het kiezen van de breedte van de gangen in uw magazijn dient rekening te houden met de ruimte die uw magazijntrucks nodig hebben bij het manoeuvreren.

Onderstaande figuur en tabel geven u alvast een eerste idee van de minimale gangbreedte die u moet voorzien per trucktype. De minimale gangbreedte komt telkens overeen met de ruimte die het desbetreffende trucktype nodig heeft om toe te laten comfortabel te kunnen werken tussen de magazijnrekken.

Content Juiste heftruck kiezen 01

Type truck

Hoogte

Gangbreedte

Elektrische stapelaar

tot 6.000 mm

vanaf 2.300 mm

Elektrische vorkheftruck

tot 7.500 mm

vanaf 3.000 mm

Reachtruck

tot 13.000 mm

vanaf 2.608 mm

Verticale orderpicker

tot 14.235 mm

vanaf 1.200 mm

Smallegangenstapelaar/Hoogbouwtruck

tot 18.000 mm

vanaf 1.700 mm


Meer weten over de ideale afstand tussen uw magazijnrekken?

Vul onderstaand contactformulier in en wij helpen u graag verder.