Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich ERD 220i - iFOY Award 2022
Persbericht - 08/07/2022

De ERD 220i van Jungheinrich wint de IFOY Award

De ERD 220i van Jungheinrich won op 1 juli in München (Duitsland) de IFOY Award. De elektrische stapelaar overtuigde met zijn unieke combinatie van compactheid, veiligheid en ergonomie de jury en overtrof met succes de concurrentie in de categorie “Special Vehicle”.

De IFOY Award is al de tweede award voor de ERD 220i, die in 2021 de “Red Dot: Best of the Best” won. De internationale IFOY-jury verkoos de ERD 220i stapelaar met staplatform van Jungheinrich tot het beste nieuwe product in dit marktsegment: “Werken met stapelaars is niet langer een compromis tussen veiligheid, compactheid en ergonomie. Jungheinrich zet met de nieuwe ERD 220i nieuwe standaarden voor een veilige, optimaal beschermde en uiterst compacte elektrische stapelaar.” 
iFOY Award 2022 - Team Jungheinrich Voor Christian Erlach, Lid van Raad van Bestuur voor Verkoop bij Jungheinrich AG, is de prijs een bewijs van de innovatiekracht van Jungheinrich: “De IFOY Award voor de ERD 220i is een enorme bevestiging van ons werk. Heftrucks van Jungheinrich bieden de juiste oplossing op de eisen van het magazijn van de toekomst. Vanuit dit uitgangspunt creëren wij innovaties. De IFOY Award is een erkenning voor ons hele team.”
 
In plaats van één grote batterij tussen het staplatform en de vorken heeft de ERD 220i twee compacte geïntegreerde lithium-ion batterijen van elk 130 Ah. Daardoor is de ERD 220i meer dan 300 mm korter dan zijn voorganger en wordt bijgevolg circa 25% bespaard op ruimtegebruik. Met de compacte afmetingen is de elektrische stapelaar bijzonder soepel en wendbaar, die specifiek ontworpen is voor flexibel gebruik in magazijnen en voor het laden en lossen van vrachtwagens. Door zijn draaicirkel van 2.133 mm maakt nauwkeurig manoeuvreren in zeer kleine ruimtes mogelijk. Op deze manier heeft de truck minder brede gangen nodig en kan op dezelfde magazijnoppervlakte meer ruimte gereserveerd worden voor de eigenlijke opslag.
 
Door het optimaliseren van de gewichtsverdeling heeft de ERD 220i krachtige acceleraties en rijsnelheden tot 14 km/u. Dankzij de bespaarde ruimte kan de truck in twee ruime platformvarianten aangeboden worden zonder te moeten inboeten aan compactheid en wendbaarheid. Beide varianten bieden aan drie zijden bescherming om veilig rijden en comfortabel te werken. 
 
Dankzij de nieuwe mastvarianten is de ERD 220i nog universeler inzetbaar en kan er naast laden en lossen ook nog gestapeld worden. Een drievoudige hefmast biedt met 3.760 mm veruit de grootste hefhoogte van alle gelijkaardige trucks. De hoogte van de hefmast is zo ontwikkeld dat de truck probleemloos te gebruiken is in de vrachtwagen. Bovendien kan de ERD 220i van Jungheinrich door opheffen van de wielarmheffing als duolift ingezet worden om twee palletten boven elkaar te vervoeren. 
 
“De ERD 220i is compacter, comfortabeler en veiliger dan alle andere trucks in zijn klasse. Met het batterijconcept herdefinieert de ERD 220i compactheid, veiligheid en ergonomie. Hij sluit geen compromissen en is dus dé stapelaar waar onze klanten al lang op zoek naar zijn", zegt Torben Sell, Product Manager bij Jungheinrich. De ERD 220i met geïntegreerde lithium-ion batterij maakt deel uit van de Jungheinrich POWERLiNE en is daarom, net als alle POWERLiNE-modellen, CO2-neutraal tot op moment van levering bij de klant. 
 
Over de IFOY Award
De IFOY Award (“International Intralogistics and Forklift Truck of the Year”) staat voor efficiëntie en innovatie en wordt beschouwd als de meest belangrijke innovatieprijs binnen de intralogistieke sector. Een onafhankelijke jury van internationale vakjournalisten selecteert de winnaars op basis van een IFOY-audit in drie fasen en de IFOY Innovation Check. De verantwoordelijke instanties van de IFOY Award zijn de vakvereniging Transporttechnologie en Intralogistiek en de vakvereniging Robotica en Automatisering in de VDMA. Met een totaal van 11 overwinningen sinds 2013 behoort Jungheinrich nu tot de absolute top van IFOY-winnaars.


NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN