Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Persbericht - LiftLiner
Persbericht - 14/04/2022

Nieuw in het Jungheinrich assortiment: LiftLiner® – een wendbare en compacte trolleytrein voor meer intralogistieke efficiëntie

Jungheinrich breidt zijn productassortiment uit met het LiftLiner® systeem waarmee trolleytreinen aan beide zijden geladen en gelost kunnen worden.

Daarvoor zal Jungheinrich in de toekomst samenwerken met K.Hartwall. Het Fins bedrijf is een wereldwijde specialist in ladingdragers en heeft een jarenlange expertise op het gebied van logistieke oplossingen.

Tot acht laadeenheden van het sleeptrein systeem van LiftLiner® kunnen gekoppeld worden aan Jungheinrich elektrische trekkers van de EZS series 1, 3 en 5. "Het trolleytreinsysteem zorgt voor een innovatieve en effectieve sleepoplossing met een onvergelijkbaar compact ontwerp", zegt Matthias Maurin, Hoofd van het Productsegment Elektrische Trekkers bij Jungheinrich. “De gepatenteerde besturing zorgt voor een kleine draaicirkel en een hoge manoeuvreerbaarheid. Bovendien zijn veiligheid en ergonomie bij gebruik essentiële kenmerken van het systeem.”

Door de speciale kanteltechniek van de LiftLiner® kunnen aanhangwagens aan beide zijden ergonomisch geladen en gelost worden. Deze functionaliteit verzekert een flexibele en efficiënte productiebevoorrading in bedrijven, ongeacht hun grootte. De oplossing blijkt ook in de logistiek en de expeditie voordelig te zijn. "De gebruiksvriendelijke en vlotte oplossing helpt​​ processen te rationaliseren en kosten aanzienlijk te verlagen", zegt Maurin. "Meervoudige transporten reduceren duidelijk de inzet van personeel en voertuigen."

De klanten in Europa kunnen daarenboven kiezen uit vier verschillende afmetingen van de LiftLiner®, waarbij zowel industriële als europalletten opgenomen kunnen worden. De laadeenheden kunnen tot een gewicht van 1.000 kilogram vervoerd worden. Tegelijkertijd maken de trolleytreinen een verdere ontwikkeling naar volledig geautomatiseerde oplossingen mogelijk: de LiftLiner® kan optioneel ook door de geautomatiseerde elektrische trekker EZS 350a van Jungheinrich getrokken worden. Daarnaast bieden de LiftLiner® trolleytreinen niet alleen meer efficiëntie, maar ook een duidelijk ecologisch voordeel. Transportbundeling verlaagt immers het energieverbruik. De trolleytreinen rijden meestal volgens de "milk run"-methode, waardoor lege ritten vermeden worden.

"We zijn tevreden over de samenwerking met Jungheinrich. Onze gezamenlijke klanten krijgen expertise en kwaliteit uit één hand", zegt Frank Haltermann, Product Owner bij K.Hartwall. Daarbij kunnen de klanten van LiftLiner® rekenen op de vertrouwde, professionele Jungheinrich service zodat alle intralogistieke processen de klok rond betrouwbaar verlopen.

Over K.Hartwall
K.Hartwall Oy Ab is een wereldwijde specialist op het gebied van ladingdragers met hoofdzetel en innovatiecentrum in Söderkulla (Finland), verkoopkantoren in 20 landen en klanten in 65 landen. Al bijna 100 jaar geeft K.Hartwall met innovatieve oplossingen vorm aan de toekomst van de logistiek. Het bedrijf richt zich daarbij op de logistiek, detailhandel, expeditie en auto-industrie.


NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN