Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich Chomutov
Persbericht - 12/05/2022

Eerste spadesteek voor een nieuwe Jungheinrich fabriek

Jungheinrich begint met de bouw van zijn nieuwe fabriek in Chomutov (Tsjechië). 

Samen met vertegenwoordigers van de verantwoordelijke bouwontwikkeling, lokale politiek en economie heeft Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG, afgelopen vrijdag 6 mei 2022 de start van de bouwwerken ingeluid met de eerste spadesteek. Op een oppervlakte van circa 37.000 vierkante meter wordt een energiezuinige en CO2-geoptimaliseerde nieuwbouw opgetrokken voor de productie van reachtrucks. Naar verwachting zullen hier meer dan 350 jobs worden gecreëerd. De bouw wordt uitgevoerd met vastgoedontwikkelaar Panattoni volgens het built-to-suit-methode en zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 worden opgeleverd. De begroting van het project bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.

Vanaf 2023 zal Jungheinrich in Chomutov de huidige generatie van zijn reachtruck, de ETV 216i van POWERLiNE, produceren. Voor Jungheinrich vormt de nieuwe fabriek een essentieel onderdeel om de groeidoelstellingen van Strategy 2025+ te realiseren en de concurrentiepositie op lange termijn te verbeteren.

Sabine Neuß, lid van de Raad van Bestuur bij Jungheinrich AG: "Met onze nieuwe fabriek breiden we onze capaciteiten binnen ons productienetwerk in Europa uit. Op deze manier zorgen we er vroegtijdig voor dat we in de toekomst kunnen blijven voldoen aan de steeds groeiende vraag naar Jungheinrich hef- en magazijntrucks. In Chomutov bouwen we een van 's werelds modernste productiefaciliteiten en tillen daarmee onze productie naar een hoger niveau."

Jungheinrich creëert duurzame waarde en richt zich op efficiëntie en duurzaamheid. Deze strategische bedrijfsdoelstelling wordt gerealiseerd mede door het ontwerp van de productiefaciliteit. Er wordt moderne technologie gebruikt voor de volledige fabrieksuitrusting, van de werkplek tot de complexe productie-eenheid. Bijvoorbeeld wordt er een nieuw productiecontrolesysteem geïnstalleerd. Naast het gebruik van groene energie wordt ook een warmtepomp ingeschakeld, terwijl speciale thermische isolatie in de kantoorvleugel voor extra energiebesparing zorgt. Het waterverbruik wordt verminderd dankzij de installatie van een regenwateropvangsysteem. Verder wordt er een groene zone van 1,5 hectare gepland met inheemse bomen en struiken om de lokale biodiversiteit te bevorderen. Doel van het gebouw is een certificering met de duurzaamheidsnorm Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology (BREEAM) met het niveau "Uitstekend".

De oplevering is voorzien voor het voorjaar van 2023 en medio 2023 wil Jungheinrich de productie opstarten. Als traditionele regio voor steenkoolwinning wordt Chomutov gekenmerkt door de huidige structurele veranderingen. De nieuwe productie-eenheid van Jungheinrich zal meer dan 350 nieuwe banen in de regio opleveren.

Onderschrift: van links naar rechts: Václav Hora (burgemeester van Vrskmaň), Jiří Rösner (Bedrijfsleider Chomutov, Jungheinrich (Chomutov) s.r.o.), Lukáš Musil (lid van de Raad van Bestuur, RSJ Investments), Klára Sobotková (Regional Development Director CZ, Panattoni), Sabine Neuß, (Chief Technology Officer, Jungheinrich AG), Marek Hrabáč (burgemeester van Chomutov en lid van de Raad van Ústecký kraj), Darina Kováčová (burgemeester van Jirkov), Matthias Stangenberg (Project Manager, nieuwe fabriek in Chomutov, Jungheinrich AG), Jan Andrejco (Technical Director, Panattoni) en Michal Kováříček (Head of Project Management, Goldbeck Bau s.r.o)

.


NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN