Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Persbericht - LiftLiner
Persbericht - 22/04/2022

Jungheinrich stimuleert de automatisering en digitalisering van de intralogistiek: opening van een nieuw ontwikkelingscentrum in Zagreb

Jungheinrich heeft in Zagreb (Kroatië) een nieuwe hub voor de ontwikkeling van software en hardware geopend.

Met "Jungheinrich Business Services Croatia" breidt de intralogistieke specialist zijn expertise op het gebied van digitalisering en automatisering verder uit om aan de groeiende vraag naar digitale producten te voldoen.

Digitalisering en automatisering zijn megatrends in de intralogistiek. Op de nieuwe locatie in Zagreb ontwikkelen IT-deskundigen innovatieve software en hardware voor alles wat te maken heeft met mobiele robots, besturingstechnologie en geautomatiseerde opslagsystemen met als doel toekomstgerichte oplossingen te ontwerpen voor de uitdagingen van Industrie 4.0. Digitale producten zoals het Jungheinrich Warehouse Management System en het Fleet Management System worden hier ook verder ontwikkeld en geoptimaliseerd.

De opening van deze vestiging is een belangrijke bouwsteen voor Jungheinrich om verder te groeien in digitale producten en automatiseringsoplossingen. Markus Skof, Vice President Technics Digital Products, Jungheinrich Systemlösungen GmbH: “Als academische en technische hotspot is Zagreb de ideale locatie voor ons doel.” Met verschillende universiteiten en hogescholen studeren er jaarlijks aantrekkelijke talenten en professionals af. Net deze krachten wil Jungheinrich aantrekken voor zijn ontwikkelingshub, die de komende jaren voortdurend uitgebreid zal worden. Tegen 2025 wil de vestiging het aantal lokale medewerkers verdrievoudigen. Sitemanager Helena Vojnovic legt ook de nadruk op de voordelen van de nieuwe werkomgeving en de agile mentaliteit. Dit creëert een werkomgeving die creativiteit stimuleert en innovatie mogelijk maakt. Ontwikkelaars krijgen bovendien moderne kantoorconcepten en flexibele werkmodellen met optie tot thuiswerken aangeboden.

Met de hub breidt Jungheinrich tegelijkertijd zijn bestaande internationale netwerk voor digitale ontwikkeling uit. Dit netwerk omvat naast Zagreb, ook de Europese metropolen Hamburg (Duitsland), München (Duitsland), Madrid (Spanje) en Graz (Oostenrijk). Om waardevolle synergieën te creëren, werkt het Kroatische team nauw samen met deskundigen van andere Jungheinrich softwarevestigingen, vooral met Jungheinrich Systemlösungen in Graz.

Globaal gezien zet het bedrijf een belangrijke stap in de uitvoering van zijn strategie 2025+. Naast de uitbouw van automatisering en digitalisering, streeft Jungheinrich naar een uitbreiding van wereldwijde aanwezigheid.
 


NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN