Stage Automatisch pallettenmagazijn

Automatisch kleingoedmagazijn

In het automatische kleingoedmagazijn (AKL) bepalen snelheid en nauwkeurigheid bij een optimale energie-efficiëntie het prestatievermogen. Het reksysteem, de software, de aangesloten transporttechniek en de magazijnkraan als hoofdbestanddeel van de installatie werken daarbij perfect samen. 

Veeleisende oplossingen met hoge overslagcapaciteit en optimale ruimtebenutting

Een efficiënte opslag van kleine onderdelen is altijd zo goed als de ermee verbonden processen en de eruit resulterende prestatie-indicatoren. Zijn korte toegangstijden, een hoge doorvoercapaciteit, een optimale ruimtebenutting en rechtstreekse toegang tot ieder artikel vereist? Automatische kleingoedmagazijnen (AKL, Automatische Kleinteilelager) zijn berekend op een uiterst ruimtebesparende opslag van kleine onderdelen in bakken, kartons of legborden. Uw goederen worden in dit systeem naar keuze op draagprofielen of legborden gestapeld, met volledige benutting van de hoogte tot 25 meter. Het maximumdraagvermogen bedraagt daarbij maar liefst 300 kilogram. 

Automatische kleingoedmagazijnen – voor een breed toepassingsscala

Opslag van kleine onderdelen in het AKL kan voor u vooral in één en meerdere vakken diepe uitvoeringen in aanmerking komen, bijvoorbeeld voor wisselstukken-, orderpick- en buffermagazijnen of als distributiemagazijn of -centrum. AKL kunnen daarbij worden berekend op een gebruik bij normale temperaturen maar ook in temperatuurgeregelde ruimten en diepvriesmagazijnen tot –30°.

De beste oplossing voor uw behoeften 

Automatische kleingoedmagazijnen (AKL) zijn net zo individueel als uw behoeften. Afhankelijk van tal van factoren creëren wij daarmee oplossingen voor de meest uiteenlopende opgaven. Om de voor uw behoeften optimale oplossing te vinden, analyseren wij samen met u uw goederen- en transportstructuren en -processen en werken wij het gepaste magazijnconcept uit.

Magazijnkranen van de jongste generatie 

Onze slimme magazijnkranen zorgen in het automatische kleingoedmagazijn (AKL) voor de hoogste snelheid en nauwkeurigheid en daardoor voor uitstekende prestaties. Dankzij hun consequente lichte bouwwijze en innovatieve constructie met bijzonder geringe naderingsafmetingen kan het beschikbare volume optimaal worden benut. De ontwikkelde remenergie wordt in de machine in zogenaamde SuperCaps opgeslagen om later te worden gebruikt in het aandrijfsysteem. Het modulaire bouwconcept maakt bovendien een flexibele aanpassing van de installatie aan uw individuele opslageisen mogelijk.

Heeft u vragen?