Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
AVO
Geoptimaliseerd wegen van kruiden

Automated Guided Vehicles koppelen AVO-kruidensilo's aan elkaar

'Smaak en technologie' is het geheim van het succes van AVO, een van Europa's toonaangevende specerijenspecialisten. De bijbehorende bereidheid tot innovatie en vernieuwing heeft AVO ertoe gebracht de intralogistieke processen te optimaliseren met behulp van passende technologie.

Automatisatie en optimalisatie

Er waren 3 belangrijke redenen om bij specerijenfabrikant AVO gebruik te maken van Automated Guided Vehicles (AGV's) voor het transport naar de kruidenweegapparatuur. Ten eerste om een nog grotere nauwkeurigheid te bereiken met kruidenmengsels. Ten tweede om de recepten volledig te kunnen traceren, en ten derde om het personeel van de vestiging te ontlasten van repetitieve taken. Daarnaast was er ook een vereiste om kleinere batchgroottes met de meest uiteenlopende componenten te verwerken en tegelijk elke vorm van contaminatie te vermijden.

Systemen met AGV's

Lasergestuurde, automatisch geleide voertuigsystemen bij kruidenfabrikant AVO verzorgen al enkele jaren het transport in het weeggebied voor kruiden. Hun taak bestaat erin de opvangbakken onder de bottel- en doseersystemen met grote nauwkeurigheid te positioneren.

De voordelen van AGV's liggen in de lasernavigatie, die voor geoptimaliseerde routes zorgt en transportschade praktisch uitsluit. Met een beschikbaarheid van 98% bieden ze een grote betrouwbaarheid, minimale personeelskosten en gestandaardiseerde procedures.

Goran Milosevic
Bedrijfsleider van AVO-Werke

"Wij zijn blij verrast over hoe eenvoudig onze medewerkers de vereiste kennis hebben verworven en hoe snel zij zich met de toestellen hebben geïdentificeerd."

Een bijkomend voordeel is dat de AGV's gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in de beschikbare infrastructuur, waardoor verwerking en wachttijden niet nodig zijn. Een ander positief effect is dat er dankzij de magazijnnavigatie geen fysieke rijstrookmarkering op de grond hoeft te worden aangebracht, zodat de terreinindeling in het automatiseringsgebied te allen tijde flexibel kan worden aangepast, bijvoorbeeld als veranderende productieprocessen dit noodzakelijk maken.

AVO selecteerde de EKS 210 verticale orderverzamelaar als truck voor het AGV systeem op de AVO-locaties. De belangrijkste factoren voor deze beslissing zijn het laadvermogen van 1.000 kg, de rijsnelheid van 9 km/u en de uitstekende manoeuvreerbaarheid, die onmisbaar is bij het wegen van kruiden in kleine ruimtes.

Flexibiliteit en autonomie

Goran Milosevic, CEO van de AVO-fabrieken, vertelt: "Vroeger verplaatsten we onze grondstoffen meestal met de manueel. Toen we automatiseringsprocessen overwogen, was een bestuurderloos transportsysteem de juiste keuze." Het essentiële verschil met de automatisering is dat AVO-Werke nu in plaats van 8 grondstoffen, 40 specerijen automatisch kan doseren, wegen en afvullen.

Goran Milosevic is daarom absoluut enthousiast over de AGV's en voegt eraan toe: "Ik zou zonder aarzelen opnieuw voor dit systeem kiezen. Ik was verbaasd hoe snel en eenvoudig onze operators zich de nodige vaardigheden eigen maakten en hoe snel ze zich met de trucks identificeerden. We krijgen zelfs bezoek van klanten die geïnteresseerd zijn in een AGV-oplossing en om de Jungheinrich AGV's te bekijken."

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen