Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Eppendorf
MAGAZIJNNAVIGATIE VOOR DUIDELIJKE STRUCTUUR

Eppendorfer Zentrifugen GmbH

Moderne productiefaciliteit voor Eppendorf Zentrifugen in Leipzig zorgt voor meer efficiëntie in het magazijn en elimineert onnodige zoekacties.

Met de bouw van de nieuwe fabriek in Leipzig maakt Eppendorfer Zentrifugen GmbH de weg vrij voor een moderne productiefaciliteit met efficiëntere processen en een focus op haar kerncompetenties. Eppendorfer Zentrifugen GmbH is een life science bedrijf dat systemen ontwikkelt en produceert voor gebruik in laboratoria wereldwijd.

Geen onnodige zoektochten meer

Op een productieoppervlak van 5.340 vierkante meter en een logistiek oppervlak van 2.200 vierkante meter werd in Leipzig een moderne productiefaciliteit gecreëerd die Eppendorfer Zentrifugen GmbH in staat stelt efficiënte processen te implementeren en zich te concentreren op haar kerncompetenties, CNC-technologie, eindassemblage en koeltechnologie. Het intralogistieke concept van Jungheinrich stelt de klant in staat om alle processen centraal te beheren en te controleren - van goederenontvangst tot goederenbevoorrading. Het hoogbouwpalletmagazijn met 4.200 opslaglocaties en een hoogte van 15,5 meter en het magazijn voor kleine onderdelen met 5.848 opslaglocaties worden bediend door een reachtruck en een smallegangentruck.

Proceszekerheid duurzaam verhoogd 

Het Jungheinrich magazijnbeheersysteem met middleware, de Jungheinrich logistieke interface en het assistentiesysteem warehouseNAVIGATION hebben de rendabiliteit en proceszekerheid in het magazijn duurzaam verhoogd. Door het optimaliseren van de route naar de opslagposities wordt enorm veel tijd bespaard en behoren onnodige zoekritten tot het verleden.De tweetraps transportprocedure in het magazijn wordt volledig beheerd door het Jungheinrich WMS. Binnenkomende goederen worden direct gescand en geregistreerd voordat ze met een reachtruck naar het overslagstation worden gebracht. Op deze manier worden opslagposities in het magazijn met smalle gangen beheerd op basis van exacte locatie en worden ze semi-automatisch benaderd met behulp van warehouseNAVIGATION. Dankzij transponders in de grond detecteert de hoogbouwstapelaar zijn huidige positie. De te benaderen positie wordt vervolgens doorgegeven via de draadloze dataterminal. 

Transparante processen dankzij overzichtelijke structuur

De overzichtelijke structuur van het Jungheinrich WMS in combinatie met warehouseNAVIGATION zorgt voor meer winstgevendheid, meer proceszekerheid en meer transparantie. Deze combinatie maakt een bundeling van goederenstromen mogelijk. Het resultaat is een aanzienlijke tijdsbesparing omdat onnodige zoekritten worden geëlimineerd. En aangezien tijd ook geld is, is Eppendorfer Zentrifugen GmbH zeer tevreden met haar investering.


< terug naar het overzicht