Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Gasser
DIGITALISERING VAN HET HANDMATIGE MAGAZIJN

Magazijnactiviteiten op rolletjes - met Warehouse Management System

Gasser GmbH is dienstverlener voor gieterijen. Het bedrijf ontwikkelde al snel een hoog expertiseniveau en specialiseerde zich in de ontwikkeling, kwaliteitscontrole en reparatie van gegoten onderdelen. Gasser is voornamelijk actief in de voertuigbouw met vestigingen in Pfaffenhofen en Steyr.

Gemakkelijk en snel hoge kwaliteit realiseren

Gasser was op zoek naar kwaliteit en precisie in zijn magazijnactiviteiten toen het ons vroeg om een Warehouse Management Systeem (WMS) te implementeren in zijn magazijn in Steyr met 3.000 opslaglocaties. We richtten ons consequent op het optimaliseren van processen en het verhogen van de efficiëntie. Het bedrijf wilde nauwkeurige overzichten van de voorraad en kwalitatieve beoordelingen als basis voor de facturering van magazijndiensten. We zochten naar een snelle en eenvoudige oplossing die het volgende bereikte: Een hoger niveau van procesbetrouwbaarheid, voorraadbeheer op opslaglocatieniveau met hoeveelheidsprecisie, verbeterde traceerbaarheid en minder voorraadafwijkingen.

Foutloos magazijnbeheer in realtime

Om alle eisen voor de optimalisatie en modernisering van het magazijn te realiseren, koos Gasser GmbH voor onze WMS Series 2 software. Handterminals zorgen ervoor dat het optimalisatiepotentieel van het WMS volledig wordt benut. We hebben ook de etikettering van de magazijnlocaties op ons genomen. Deze intelligente totaaloplossing maakt een betrouwbaar, transparant en efficiënt magazijnbeheer mogelijk plus een evaluatie van voorraadbewegingen en opslagtijden.

De beste apparatuur voor uitstekend werk

"Toen duidelijk werd hoeveel eenvoudiger en beter ons magazijnbeheer zou kunnen zijn met softwareondersteuning, besloten we al snel voor een oplossing van Jungheinrich te kiezen", zegt directeur Konrad Gasser. "Vanaf het begin was de WMS Series 2 de optimale oplossing voor ons, omdat deze eenvoudig en aantrekkelijk geprijsd is, binnen enkele weken geïmplementeerd kan worden en aan onze individuele eisen kan voldoen", legt hij uit.

 

< terug naar het overzicht