Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Internorm
HOLISTISCHE MAGAZIJNPLANNING VOOR INTERNORM

Nieuw Jungheinrich stellingsysteem voor grotere opslagcapaciteit

Stelling op maat maakt uitbreiding met ca. 4.000 palletplaatsen voor hoogwaardige kunststofproducten mogelijk bij Internorm in Damme.

Voor het bedrijf Internorm, gevestigd in Damme (Oost-Westfalen), konden we een nieuw magazijn uitrusten met een op maat gemaakt stellingsysteem voor de opslag van pallets en kleine onderdelen en de opslagcapaciteit uitbreiden met ca. 4000 palletplaatsen. Internorm produceert sinds 1987 hoogwaardige kunststofproducten. De productportfolio varieert van rollen en rolcoatings tot polyurethaan kunststoffen, vormdelen en spuitgietartikelen.

Productie losgekoppeld van opslag

De gestage groei van het bedrijf maakte het noodzakelijk om de productie los te koppelen van de opslag en te investeren in een volledig nieuw magazijn van 4.200 vierkante meter. De opslag van plastic producten vereiste ook een betere brandbeveiliging. Naast de opslag van kleine onderdelen, europallets en langgoederen moest er ook rekening worden gehouden met de opslag van rasterboxen. Na een uitgebreid advies door Jungheinrich werd gekozen voor een combinatie van palletstellingen met brede gangen en een modulair stellingsysteem en draagarmstellingen.

Jungheinrichs holistische planning

Jungheinrich, als toonaangevende leverancier van stellingsystemen in de intralogistiek, ontwierp en plande de bouw van het nieuwe magazijn holistisch. Vanaf het begin werkte Jungheinrich samen met Internorm aan de analyse, planning en vervolgens de bouw van het magazijn. De uitgebreide analyse van de eisen en materiaalstromen resulteerde in een op maat gemaakt, perfect passend stellingsysteem.

Perfect passende stellingen voor Internorm

Het nieuwe opslagsysteem van Jungheinrich werd gebouwd op een vloeroppervlak van 3.000 vierkante meter en omvat een opslagoppervlak van 4.200 vierkante meter en breidt daarmee de opslagcapaciteit uit met ca. 4.000 palletposities. Het op maat gemaakte stellingsysteem bestaat uit palletstellingen met meerdere stellingen, modulaire stellingen en draagarmstellingen, die zowel een efficiënte opslag van alle goederen als een soepele orderverzameling garanderen. 

Daarnaast koos Internorm voor de Jungheinrich ETV Q vorkheftruck, die - dankzij de elektrische vierwielbesturing - ladingen tot 8 meter lang kan transporteren in een beperkte ruimte. Het eindresultaat mag er zijn, een op maat gemaakt stellingsysteem dat meer flexibiliteit en opslagcapaciteit biedt.


< terug naar het overzicht