Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Keller&Kalmbach
MEER MAGAZIJN- EN ORDERVERZAMELCAPACITEIT

Uitbreiding van het centrale magazijn bij Keller & Kalmbach

Keller & Kalmbach is een van de toonaangevende dienstverleners in het beheer van C-parts. In 2016 behaalde het bedrijf met ongeveer 800 werknemers een jaaromzet van € 270 miljoen, bijna het dubbele van 2009 toen de eerste bouwfase werd voltooid.

Hoge mate van complexiteit in planning en assemblage

De focus van het bedrijf op het beheer van C-onderdelen voor industriële klanten is een bijzonder veeleisende intralogistieke taak. Het uiteindelijke doel is dat klanten hun goederen op het juiste moment, op de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid geleverd krijgen. Voor deze taak is een nieuw, modern distributiecentrum nodig.

Tijdens de eerste bouwfase focuste Jungheinrich zich op een nieuwe en aanzienlijk rationelere orderverzamelstrategie. Er werd ook aandacht besteed aan het ergonomische ontwerp van de orderverzamelwerkplekken en aan de efficiëntie van de processen.

Meteen na de eerste bouwfase was er een aanzienlijk succes, dat een belangrijke rol speelde in de voortdurende groei van het bedrijf. Na 5 jaar werd het voor Prodrive nodig om de opslagruimtes uit te breiden en opnieuw zonder de dagelijkse bedrijfsactiviteiten te onderbreken. Hiervoor breidden we het automatische pallettenmagazijn, het magazijn voor kleine onderdelen en de transporttechniek uit. Voor het orderverzamelen werd een aparte hal met goederen-naar-personenwerkplekken en een palletiseerrobot ingericht. Jungheinrich werd als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de planning, projectconfiguratie en implementatie van alle intralogistiek.

Nieuw centraal magazijn met flexibel gebruik

Tijdens de eerste bouwfase werd het centrale magazijn in 4 gebieden verdeeld die hierdoor allemaal eenvoudig uit te breiden waren. Het Jungheinrich WMS wordt gebruikt om het magazijn en de complexe orderverzamelprocessen aan te sturen. Een hoge mate van flexibiliteit werd bereikt door de bijbehorende transportbandtechnologie op basis van het "goederen-naar-persoon"-principe.

In de tweede bouwfase breidde Jungheinrich het hoogbouwmagazijn uit met 5 gangen en begin 2016 werd het automatische magazijn voor kleine onderdelen opnieuw uitgebreid met nog eens 6 gangen. Tegelijkertijd werd de totale materiaalverwerkingscapaciteit en daarmee de orderverzamelcapaciteit verdubbeld. Software berekent het lagenpatroon voor de AGV en vertelt het WMS in welke volgorde de containers moeten worden opgehaald bij het orderverzamelen. De AGV zorgt voor flexibel orderverzamelen en is in staat om zelfs grote orders zonder problemen te verwerken.

Naadloos proces

"De stapsgewijze ingebruikname zat niet in het oorspronkelijke plan. Maar hierdoor kunnen we het magazijn al gebruiken voordat het volledig in gebruik is genomen. We waren onder de indruk van de op vertrouwen gebaseerde samenwerking met Jungheinrich gedurende de hele periode. We bleven op schema en kwamen zelfs onder het oorspronkelijk voorgestelde budget uit. Toekomstige uitbreidingen voeren we graag samen met Jungheinrich uit", aldus Dr. Ingomar Schubert, hoofd Supply Chain Management bij Keller & Kalmbach.

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen