Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
E-Commerce
E-COMMERCE VERZENDPROCES EFFICIËNT GEAUTOMATISEERD

AGV zorgt voor meer efficiëntie in verzending

Voor een Amerikaanse e-commerce pionier automatiseerden we het transport en zorgden we voor meer betrouwbaarheid in het proces.

Een Amerikaanse e-commerce pionier gaf ons de opdracht om het transport van palletten van het orderverzamelgebied naar de verpakkingswerkstations over een route van 500 meter te automatiseren. Het doel was om de medewerkers te ontlasten van het voorheen handmatig uitgevoerde transport.

Het bedrijf heeft 9 logistieke centra in Duitsland, waardoor in sommige gevallen al binnen twee uur na bestelling geleverd kan worden. Korte implementatietijden en betrouwbaarheid waren daarom een vereiste voor de automatisering van het systeem.

Minder transportroutes voor werknemers 

De medewerkers moesten zo volledig mogelijk worden ontlast van transportspecifieke taken, zoals het transporteren van volledig gepickte goederen voor verzending. Ook het terugbrengen van de lege palletten naar de verpakkingswerkplekken moest worden geautomatiseerd en georganiseerd.

Geautomatiseerde processen verlichten werkdruk

Jungheinrich implementeerde een Automated Guided Vehicle (AGV) in het flexibel gemengd bedrijf met handmatige voertuigen. De vloot van AGV's van Jungheinrich bestaat uit 5 ERC 215a voor ladingen tot 1,5 ton. Lasernavigatie maakt een nauwkeurige nadering en automatische bediening van de ontvangst- en ophaalstations mogelijk. Alle trucks zijn uitgerust met persoonlijke beschermingsscanners en sensoren.

Installatie met IT-connectiviteit

Met de Jungheinrich Logistics Interface-software kunnen de AGV's via een tablet worden bediend. Opdrachten worden eenvoudig ingevoerd via een intuïtieve dialoog. De volgende AGV ontvangt en verwerkt de opdracht in een volledig geautomatiseerde volgorde.

De bestaande WLAN-structuur werd gebruikt voor de communicatie met de ERC 215a. De investering van de klant in het nieuwe geautomatiseerde logistieke centrum heeft zichzelf in minder dan 1 jaar terugverdiend, terwijl de routes van de werknemers en de werkdruk aanzienlijk zijn verminderd.

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen