Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage pfenning logistics
LOGISTIEKE VLOOT VOLDOET AAN DE HOOGSTE EISEN

88 heftrucks voor Pfenning Logistics GmbH

In het 20 hectare grote logistieke centrum van pfenning logistics vormt een vloot van onze vorkheftrucks de basis voor efficiënte materiaalstromen. Op piekmomenten breidt de exploitant de reeds 88 trucks tellende vloot bij multicube rhein-neckar uit met huurtrucks.

Optimaal gebruik van ruimte in smalle gangpaden

Pfenning Logistics GmbH is een logistiek specialist uit Baden-Württemberg. Met een investeringsvolume van 100 miljoen euro richtte pfenning logistics in 2013 een nieuw hoofdkantoor en een logistiek centrum van 20 hectare op in Heddesheim, de multicube rhein-neckar. De goederen worden opgeslagen in twee delen van het gebouw: Het noordelijke deel bevat voornamelijk voedsel en andere dagelijkse benodigdheden, terwijl chemicaliën worden opgeslagen in het zuidelijke deel. De magazijnen met smalle gangen zijn goed voor meer dan 5.000 palletbewegingen per dag.

Om de ruimte optimaal te benutten, werden we al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van het ruimte- en vlootconcept. pfenning logistics had al besloten tot de ruwe planning voor een concept dat zich richt op smallegangenmagazijnen. Voor de smallegangentruck waren lange rijafstanden met één batterijlading belangrijk vanwege de eisen die worden gesteld aan de handling van levensmiddelen.

Nog sneller dankzij telescopische vorken

Het hart van de vloot vorkheftrucks wordt gevormd door 23 EKX 515 elektrische hoog niveau combinatiepickers/stapelaars, die mechanisch worden geleid in de gangpaden. Christopher Granath, hoofd procestechniek bij Pfenning Logistics, legt uit: "Jungheinrich heeft op ons verzoek de gangpaden zeer krap gehouden om een nog betere benutting van de ruimte te bereiken. Bovendien zijn de smalle gangpaden in de noordelijke en zuidelijke secties even breed, zodat ze ook toegankelijk zijn voor de EKX 515". 

De EKX 515 smallegangentrucks zijn aangepast aan verschillende vereisten en werken met energieterugwinning. De kracht van deze voertuigen is gebaseerd op hun 80 volt draaistroomtechnologie en hun hoge koppel, dat zorgt voor een effectieve acceleratie. Met een hefhoogte van 8,4 meter slaan de voertuigen goederen op Euro-pallets of industriële pallets op in het noordelijke deel. Voor het zuidelijke deel werden ze uitgerust met triplexmasten om het stapelen van chemiepallets tot 14,4 meter hoogte mogelijk te maken. "We hadden er 16 uitgerust met telescopische vorken voor een grote klant uit de voedingsindustrie. Hierdoor kunnen we profiteren van snellere magazijnoperaties en hoge doorvoerniveaus", zegt Granath.

De vloot omvat ook 65 ETV 216, EFG 220 en ERE 225 standaardtrucks, waarvan sommige ook energieterugwinning bieden bij het laten zakken van de last. Op piekmomenten kunnen extra huurtrucks worden aangeschaft.

Krachtig batterijbeheer

Christopher Granath zegt: "Op basis van de selectie van de beste technologie hebben we gekozen voor Jungheinrich smallegangentrucks, waarmee we al ervaring hadden op andere locaties. Lange looptijden met één batterijlading waren fundamenteel voor de aankoop. De apparaten kunnen met gemak twee ploegen aan. Soms kunnen ze zelfs 24 uur per dag in drie ploegen werken. De energieterugwinning draagt hier ook aan bij. Deze factor was voor ons doorslaggevend bij de aankoop".
Voor ons als leverancier werkten de zeer korte levertijden voor huurapparatuur volgens Granath ook in ons voordeel. Bovendien boden we het bedrijf flexibele ondersteuning tijdens de implementatiefasen. Bijvoorbeeld bij het aanpassen van de snelheidsprofielen en hefhoogtes van de 16 EKX 515 voertuigen in de noordelijke sector - een taak die afzonderlijk werd aangepakt voor elk van de 66 gangen.

 

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen