Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Rudolph
MEER EFFICIËNTIE BIJ RUDOLPH LOGISTIK

Rudolph Logistik kiest voor Automated Guided Vehicles

Rudolph Logistik is een betrouwbare dienstverlener voor klanten in de meest uiteenlopende sectoren. De investering in 2 Automated Guided Vehicles (AGV's) heeft de processen in hun magazijn geoptimaliseerd.

Bestuurderloos en ideaal geïntegreerd via een interface

Om op lange termijn foutloze just-in-time leveringen voor hun klanten te garanderen en tegelijkertijd de werkdruk van medewerkers te verlichten, heeft de Rudolph Logistik Group in Hessen (Duitsland), voor een innovatieve weg gekozen. Na een plannings- en testfase van 8 weken koos de logistieke dienstverlener voor 2 moderne AGV's. Het grote voordeel van deze vorkheftrucks is dat ze zich aanpassen aan een veranderde omgeving en toch de nodige flexibiliteit in het magazijn behouden. Bovendien kunnen bestaande stellingsystemen en opslaglocaties worden gebruikt. Onze logistieke interface was nog een voordeel voor de Rudolph Logistik Group. Dankzij deze middleware kan de AGV probleemloos communiceren met het eigen Warehouse Management System (WMS) van de klant. De AGV betekent een aanzienlijke verlichting van de belasting in het 14.300 m² grote distributiecentrum met 10.600 palletlocaties en 170.000 schaplocaties. Ongeveer 135 medewerkers verpakken en verzenden van hieruit wereldwijd ongeveer 430.000 artikelen.

Hogere efficiëntie, minder fouten

De Rudolph Logistik Group is voornamelijk actief in de automobiel-, systeemvracht-, consumptiegoederen-, industriële en fulfilmentsector. Interne processen moeten voortdurend worden verbeterd en het potentieel voor optimalisatie moet worden benut. Dit werkt perfect met de EKS 215a in combinatie met de logistieke interface. Al snel na de ingebruikname merkte de Rudolph Logistik Group een merkbare verhoging van de efficiëntie van de intralogistieke processen en een vermindering van het aantal fouten binnen de interne transportprocedures. Het personeel kan zich nu meer concentreren op speciaal transport. De toewijzing van transportorders aan de afzonderlijke palletten gebeurt via een barcode die automatisch door de APM wordt gelezen en via de logistieke interface aan het WMS wordt doorgegeven. Het WMS stuurt vervolgens de exacte opslaglocatie voor de betreffende pallet naar de truck, wederom via de Logistieke Interface. De pallet wordt veilig via de optimale rijroute naar deze locatie getransporteerd en nauwkeurig gepositioneerd.

Technologisch leiderschap

"Sinds de ingebruikname hebben de AGV's een deel van het interne transport overgenomen. Bij de uitgaande goederen vertegenwoordigt dit zelfs ongeveer 50% van het dagelijkse volume. Bovendien heeft het uitgebreide veiligheidssysteem  bij AGV's geholpen om schade in het distributiecentrum te minimaliseren", zegt Markus Krumpholz, Project Manager en controlling bij Rudolph Logistik. Thorsten Krämer, Business Unit Manager voor de regio Rhein/Main/Neckar, voegt hieraan toe: "We hebben AGV's op beurzen en op internet gezien en we hebben ook 2 actieve fabrieken van Jungheinrich klanten bezocht. Andere fabrikanten hebben geen geschikt verfijnd alternatief voor onze eisen. Bovendien hebben we met Jungheinrich slechts één aanspreekpartner." Het gebruik van AGV's van Jungheinrich toont ook de bereidheid om baanbrekende technologie te gebruiken en helpt ervaring op te doen voor mogelijke grote projecten in de toekomst.

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen