Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Wahl&Co
EFFICIËNTE MAGAZIJNOPERATIES

Probleemloze processen in het hoogbouwmagazijn van Wahl & Co

Het familiebedrijf Wahl GmbH & Co. biedt logistieke diensten aan voor de industrie en de detailhandel. Bij de bouw van het nieuwe hoogbouwmagazijn op de locatie in Bielefeld werd gebruik gemaakt van onze vorkheftrucks en assistentiesystemen.

Slimme oplossingen voor intralogistiek

De belangrijkste taak voor een logistieke dienstverlener is om snel en flexibel te reageren op de wensen van de klant. Een naadloos proces heeft daarom de hoogste prioriteit voor Wahl & Co. Bij de inrichting van het hoogbouwmagazijn met 15.000 pallets moest daarom rekening worden gehouden met de volgende eisen: Optimale samenwerking van processen van goederenontvangst tot goederenuitvoer; optimale ondersteuning van de heftruckchauffeurs om fouten vooraf te voorkomen; eenvoudige integratie van de heftrucks in het bestaande Warehouse Management System (WMS).

Intelligente technologie zorgt voor gestroomlijnde processen

We waren in staat om indruk te maken op Wahl & Co met onze compacte, high-performance smallegangentrucks en reachtrucks, evenals onze bekroonde logistieke interface. Ze kozen voor de ETV 214 reachtruck met halfautomatische liftNAVIGATION hefhoogtekiezer. Dit heeft als voordeel dat de chauffeur alleen de barcode op het rek hoeft te scannen nadat hij de pallet naar het P&D-station heeft getransporteerd. Het WMS stuurt vervolgens de order, die door de logistieke interface wordt vertaald in een begrijpelijke taal voor de reachtruck. De operator ziet nu het doel op de radio data terminal; tegelijkertijd weet de heftruck ook de juiste doelhoogte. De bestuurder hoeft alleen de hefhendel te gebruiken - de liftNAVIGATION heugelhoogtekiezer brengt de vorken semi-automatisch op het juiste niveau. Dit voorkomt schade aan de stellingen als gevolg van stapelen en oppakken op de verkeerde hoogte.

Twee EKX 515 hoge stellingstapelaars maken ook deel uit van de levering en deze bereiken een hoge rijsnelheid. Ze zijn uitgerust met het warehouseNAVIGATION assistentiesysteem en ontvangen via de logistieke interface een opdracht van het WMS aan de heftruckbesturing. Om de goederen te stapelen en op te halen hoeft de chauffeur alleen maar gas te geven, omdat de heftruck de juiste route al kent. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie. Bovendien wordt de voltooide order automatisch teruggestuurd naar het WMS via de logistieke interface. Een scan op de doellocatie is niet langer nodig en het smallegangenmagazijn kan zonder labels worden geïmplementeerd.

Optimale ondersteuning van magazijnprocessen

Jörn Wahl-Schwentker, CEO van Wahl & Co, is onder de indruk van de hoogbouwmagazijntechnologie: "Onze operators werden perfect ondersteund door de Jungheinrich assistentiesystemen bij het verplaatsen van de pallet naar de conveyortechnologie en naar de opslag in het hoogbouwmagazijn. Als gevolg daarvan hebben we geprofiteerd van een hoog niveau van proceszekerheid en doorvoer. We waren ook onder de indruk van het gemak waarmee de vorkheftrucks in ons magazijnbeheersysteem geïntegreerd konden worden. Het kostte weinig moeite om de benodigde aanpassingen te maken."

 

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen