Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich August Weckermann
PERSBERICHT - 25/11/2022

Automatisatie voor middelgrote bedrijven: August Weckermann vertrouwt op Jungheinrich

De traditionele kwaliteitsproducent van gedraaide en gefreesde onderdelen en fijnmechanische componenten, August Weckermann, breidt uit en bouwt een nieuwe productievestiging op hun eigen vestiging in Eisenbach, Baden-Württemberg (Duitsland).

Het bedrijf wil met een modern energieconcept een beslissende stap zetten in de richting van de doelstelling "Green Factory". Om de materiaalstroom ook op lange termijn te optimaliseren, heeft August Weckermann bij Jungheinrich een automatische opslag van kleine goederen (AKL) besteld. De bedrijfsklare oplevering staat gepland voor de zomer van 2023.

De ééngangs AKL omvat meer dan 10.000 opslagplaatsen en is voorzien van orderpickstations aan de voor- en lange zijde van de magazijnrekken. In het magazijn van 60 x 4,2 x 7,3 m zal vijf dagen per week worden gewerkt. Zelfs in éénploegendienst bewijst de automatiseringsoplossing van Jungheinrich al de meest efficiënte optie te zijn. "Ons aanbod overtuigde op het vlak van processnelheid, capaciteit en energie-efficiëntie", zegt Claus Bode, Project Manager bij Jungheinrich. Het Jungheinrich Warehouse Management System (WMS) maakt eveneens deel van de totaaloplossing. Bovendien wordt het WMS geïntegreerd in de bestaande IT-omgeving van August Weckermann. Essentiële voorwaarde bij de bestelling was de flexibele aansluitmogelijkheid van het WMS op het bestaande besturingssysteem. "Jungheinrich liet ons vooraf verschillende scenario's voor de gebruikersinterface zien en gaf ons flexibel en open advies", legt Jens Schuler, Projectleider bij August Weckermann, uit. "Uiteindelijk heeft het uitgebreide WMS voor magazijnbeheer ons overtuigd."

Voor het traditionele bedrijf August Weckermann dat voorheen alleen automatische magazijnliften voor kleine onderdelen op verschillende plaatsen langs de productielijn gebruikte, betekent het nieuwe AKL een belangrijke stap in de richting van automatisering en waarbij Jungheinrich de juiste partner is om deze stap te begeleiden. "Jungheinrich heeft voor elke bedrijfsgrootte de juiste automatiseringsoplossingen in haar assortiment. Wij leveren precies datgene wat onze klanten aan intralogistiek nodig hebben. Bedrijfsklaar en alles uit één hand", benadrukt Bode.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN