Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Press - Nieuwe EKS
Persbericht - 30/04/2019

De nieuwe EKS 412s - Hoge prestaties op alle niveaus

Jungheinrich heeft een nieuwe generatie van zijn succesvolle verticale orderverzamelaar EKS voorgesteld. Dankzij talrijke nieuwe ontwikkelingen levert de truck optimale prestaties in een kleine ruimte en is hij de snelste truck met de grootste orderpickhoogte in een hoogbouwmagazijn.

"We hebben de nieuwe EKS 412s afgestemd op maximale prestaties en dat op alle vlakken die van belang zijn voor het gebruik in het magazijn: prestaties, efficiëntie, ergonomie en veiligheid", legt Christian Erlach, hoofd van de verkoopafdeling van Jungheinrich, uit. "Zo bieden we onze klanten een aanzienlijk hogere omslag in hun magazijn met smalle gangen."

Nieuwe, krachtige hefmast
De EKS is uitgerust met een nieuwe, overgangsvrije, drievoudige, telescopische hefmast die in deze vorm tot heden uniek is. Met meer dan 14 meter biedt de EKS dus de grootste orderpickhoogte van alle verticale orderverzamelaars op de markt. Met een hefsnelheid van 0,5 meter per seconde is de EKS 412s 25 % sneller dan zijn voorganger die al de snelste verticale orderverzamelaar op de markt was. 

Maximale prestaties
De nieuwe EKS 412s combineert prestaties met energie-efficiëntie. Door een zuinige synchrone reluctantiemotor te gebruiken, heeft Jungheinrich de energieverliezen van de motor gehalveerd en zijn rendement verhoogd. En bij het hertekenen van de EKS werd ook nog eens het gewicht van de truck aanzienlijk verlaagd. Samen resulteert dit in een energiebesparing van meer dan 10%. Jungheinrich biedt de EKS 412s met twee batterij-opties aan: beproefde loodzuurbatterijen en de moderne lithium-ion technologie. Jungheinrich garandeert dat de EKS twee ploegendiensten met maar één batterijlading aankan. Dit bespaart tijd en verlaagt de bedrijfskosten. De lithium-ion technologie garandeert hoge prestaties en tegelijkertijd onderhoudsvrijheid, een snelle laadtijd en een bijzonder lange levensduur. Jungheinrich biedt zijn klanten daarom een 100% tevredenheidsgarantie en een volledig omruilrecht op de lithium-ion technologie.

Maximaal comfort
Bij de ontwikkeling van de EKS werd veel belang gehecht aan de behoeften van de bestuurder. De overgangsvrije hefbewegingen van de nieuwe telescopische mast voorkomen stootbelastingen en maken comfortabel en tegelijkertijd krachtig werken mogelijk. Dankzij het geoptimaliseerde bedieningsconcept met alle functies binnen handbereik verloopt de bediening van de EKS 412s bijzonder vlot. De bestuurder kan alle relevante informatie in een oogopslag raadplegen op het grote kleurenscherm. Door de nauwelijks merkbare bedieningskracht is de nieuwe aanwezigheidsknop bijzonder gebruiksvriendelijk. Extra ruiten in de achterwand van de cabine zorgen voor een duidelijk verbeterd zicht rondom.

Verhoogde veiligheid
De groeiende dynamiek in het magazijn houdt steeds meer potentiële gevaren in. Daarom was de veiligheid een ander aandachtspunt tijdens het ontwikkelingsproces van de nieuwe EKS 412s. Intelligente hulpsystemen zorgen voor een grote veiligheid in combinatie met een hoge rijdynamiek en dito prestaties. Onder meer een mobiel personen- en botsbeveiligingssysteem dat dankzij een obstakeldetectie door laserscanners ervoor zorgt dat de EKS de nodige veilige afstand bewaart. Zo is ook het gebruik van meerdere trucks in een smal gangpad mogelijk. 

warehouseNAVIGATION
Dankzij de Jungheinrich warehouseNAVIGATION is een extra verbetering van de prestaties en efficiëntie mogelijk. Met de interfacesoftware Jungheinrich Logistieke Interface kan de truck eenvoudig en veilig geïntegreerd worden in de bestaande IT-systeemomgeving van de klant. Dankzij RFID-transponders in de vloer herkent de truck zijn huidige positie in het gangpad. De bestuurder moet alleen nog het signaal tot rijden of heffen geven en de truck rijdt automatisch, nauwkeurig en diagonaal naar de bestemming.


Terug naar overzicht artikels