Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich ERC 216zi iF Award 2020
PERSBERICHT - 19/02/2020

ERC 216zi bekroond met iF Design Award

De Jungheinrich ERC 216zi stapelaar is dit jaar bekroond met de wereldvermaarde iF Design Award. De truck is de meest compacte truck in zijn klasse. Dankzij zijn geïntegreerde lithium-ion batterij is de ERC 216zi bijzonder compact en wendbaar.

Door het weglaten van de batterijtrog tussen het bestuurdersplatform en de mast slaagde Jungheinrich erin de truck een stuk korter te maken. Met een L2-maat van 1.245 mm is de ERC 216zi minstens 170 mm korter dan vergelijkbare trucks en daardoor verreweg de meest compacte elektrische stapelaar op de markt. Dit overtuigde ook de jury, die de ERC 216zi in de categorie ‘Automobielen/Voertuigen’ bekroonde met de iF Design Award. De iF Design Award werd in 1953 voor het eerst uitgereikt en wordt beschouwd als de oudste onafhankelijke designprijs.

Jungheinrich Board Member voor Marketing & Sales Christian Erlach zei er het volgende over: “Soms moet je iets helemaal anders benaderen en dat is precies wat we met de ERC 216zi hebben gedaan. De geïntegreerde lithium-ion batterij maakt een revolutionair truckontwerp mogelijk. De ERC 216zi is uiterst compact en wendbaar. Het is de perfecte truck voor kleine magazijnomgevingen waar onze klanten desalniettemin heel hoog willen kunnen reiken.“

Bij de ontwikkeling van de ERC 216zi heeft Jungheinrich bijzondere aandacht besteed aan de ergonomie van de truck. Een vast staplatform biedt de bestuurder ondersteuning en comfort. Vooral bij langdurig gebruik vormt dit een belangrijk voordeel voor de bestuurder. De bedieningselementen zijn zo geplaatst dat de truck intuïtief kan worden bediend. De volledig opnieuw ontworpen elektrische disselbesturing smartPILOT maakt nauwkeurig en makkelijk sturen met één hand mogelijk. Een 4-inch display zorgt voor een duidelijk overzicht. Met het nieuwe opbergsysteem kan de bestuurder bovendien zijn werkplek individueel inrichten. Ook op het vlak van veiligheid is de nieuwe ERC 216zi grensverleggend. Het bestuurdersdak - in overeenstemming met DIN ISO 6055 - biedt bescherming tegen vallende voorwerpen. Het vaste staplatform met zijn vaste zijwanden biedt de bestuurder ook een perfecte bescherming rondom vanaf drie zijden.


NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN