Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Persbericht - Red Dot Award 2021
Persbericht - 31/05/2021

Top design award: elektrische stapelaar ERD 220i wint Red Dot Award

De nieuwe elektrische stapelaar ERD 220i van Jungheinrich heeft als ‘Best of the Best’ de Red Dot Design Award in de wacht gesleept.

De truck, die dankzij het nieuwe lithium-ion batterijconcept ongeveer 25% korter is dan zijn voorganger, overtuigde de jury met zijn innovatieve kracht en baanbrekend design. Volgens de jury maakt het compact ontwerp in combinatie met de geavanceerde technologie en maximale functionaliteit de truck tot een voorbeeldige pionier in het segment van de stapelaars.

Andreas Knie, Industrial Designer bij Jungheinrich, verduidelijkt: ”Een goed productdesign speelt in op specifieke behoeften van de klant en creëert de passende oplossingen. In de ERD 220i worden de meest compacte afmetingen, intuïtieve bediening, merkbare wendbaarheid en betrouwbare veiligheid consequent gecombineerd zonder ten koste van elkaar te gaan. Bovendien kan de gebruiker genieten van een ergonomisch ontworpen, veelzijdige en veilige werkplek en tegelijkertijd zorgen de radicaal gereduceerde afmetingen voor meer ruimte en bewegingsvrijheid in het magazijn.“

In plaats van één grote batterij tussen het bestuurdersplatform en de vorken, zoals tot nu het geval was, heeft Jungheinrich bij de ERD 220i de batterijmodules in het chassis van de truck ondergebracht. Het wegvallen van de omvangrijke batterijbak biedt aanzienlijke voordelen voor de truckprestaties. Dankzij de bespaarde ruimte kan de truck in twee ruime platformvarianten aangeboden worden zonder echt aan compactheid en wendbaarheid in te boeten. Beide platformen hebben aan drie zijden vaste zijwanden en garanderen zo veilig rijden en comfortabel staan. Tegelijkertijd is de ERD 220i met zijn L2-maat van slechts 1.065 mm de meest compacte truck in zijn klasse. Dankzij de geringe afmetingen wordt de draaicirkel teruggebracht tot minder dan twee meter. Dit maakt nauwkeurig manoeuvreren mogelijk, zelfs in kleine ruimten, en schept zo nieuwe mogelijkheden om de ruimte in bestaande magazijnen beter te benutten.

De Red Dot Award Product Design bekroont sinds 1955 jaarlijks 's werelds beste en meest innovatieve producten in meer dan 50 categorieën. Elk jaar selecteert een internationale jury van onafhankelijke ontwerpers, designprofessoren en journalisten uit enkele duizenden inzendingen de producten die uitblinken door hun designkwaliteit.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN