Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Pers - ETV 216i IFOY Award
Persbericht - 06/05/2019

ETV 216i wint de IFOY Award in de categorie Magazijntruck

De Jungheinrich ETV 216i, ’s werelds eerste reachtruck met geïntegreerde lithium-ion batterij, heeft de IFOY Award gewonnen. De Duitse Minister van Transport, Andreas Scheuer, overhandigde de prijs aan Christian Erlach, Bestuurslid voor Sales van Jungheinrich, tijdens het prijzengala in Wenen.

De jury roemt in het juryrapport het ‘uitstekende klantvoordeel’ van de ETV 216i en benadrukt dat de integratie van een custom-made lithium-ion batterij een nieuwe generatie trucks aankondigt. Erlach licht toe: "Jungheinrich is de eerste fabrikant in de sector die de voordelen van lithium-ion technologie consistent implementeert in het design van zijn trucks. Door de integratie van de lithium-ion batterij is de ETV 216i de meest compacte en de best presterende truck in zijn categorie. Jungheinrich klanten genieten van een betere ergonomie, betere wendbaarheid en meer efficiëntie. In de toekomst zullen we ook steeds gebruik maken van de voordelen van lithium-ion technologie in het ontwerp van andere types trucks, waardoor een geheel nieuwe generatie van trucks ontstaat.“

Dankzij de geïntegreerde lithium-ion batterij heeft de truck een bijzonder compact design en biedt het een grotere wendbaarheid bij opslag. De ETV 216i geeft bestuurders meer bewegingsvrijheid en een ruimer zicht rondom. Dit verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid in het magazijn. De ETV 216i zorgt ook voor een aanzienlijke verhoging van de productiviteit in het magazijn in vergelijking met conventionele reachtrucks. Door het gebruik van extra contragewicht is Jungheinrich erin geslaagd het zwaartepunt van de reachtruck verder naar achteren te schuiven in een gunstigere positie. Dit leidt tot betere prestaties en laat de ETV 216i toe een nominale last van 1,6 ton tot negen meter te heffen - 230 kilogram meer dan vergelijkbare trucks, waarbij de hefsnelheid met last met is toegenomen met 23%.

Over de IFOY Award
De IFOY Award (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) staat voor economie en innovatie en wordt gezien als de meest belangrijke innovatieprijs binnen de intralogistieke sector omwille van de technische expertise. De genomineerden worden jaarlijks geselecteerd door een onafhankelijke jury van vakjournalisten. De winnaar wordt gekozen op basis van een onafhankelijke test en een wetenschappelijke innovatiecheck. Beide testseries vergelijken de finalisten met hun respectievelijke concurrerende trucks. Met een totaal van 10 overwinningen sinds 2013 is Jungheinrich momenteel de onbetwiste leider van de beste IFOY winnaars.
 

Terug naar overzicht artikels