Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
JT Energy Systems
Persbericht - 19/08/2019

Grootste Europees productiecentrum voor lithium-ion batterijen en laadsystemen in de intralogistiek.

JT Energy Systems neemt de voormalige Solarworld-fabriek over in Freiberg, vlakbij Dresden (Duitsland). JT Energy Systems, dat begin 2019 opgericht werd door Jungheinrich en Triathlon Holding, breidt zijn capaciteit enorm uit.

Het grootste Europees productiecentrum voor batterijen en laadsystemen in de intralogistiek zal tot stand komen door de vroege uitbreiding van de productiecapaciteit. Het doel is om er tijdig voor te zorgen dat er voldoende productiecapaciteit is voor de snelgroeiende vraag naar lithium-ion batterijen en laadsystemen én naar andere industriële toepassingen in de intralogistiek. De huidige productie-uitbreiding in Freiberg verstevigt het technologische leiderschap van Jungheinrich op het vlak van elektrische mobiliteit en in het bijzonder wat betreft lithium-ion technologie.

De sterk geautomatiseerde productie van modules zal plaatsvinden in Glauchau - Saksen (Dutisland), terwijl batterijsystemen en laders in de nieuwe Freiberg-fabriek geassembleerd worden. De operationele start van de productie-installatie in Freiberg, met een oppervlakte van meer dan 42.000 m2, is gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Op korte termijn worden ongeveer 200 jobs gecreëerd.

Reinhild Kühne en Martin Hartmann, Managing Directors van JT Energy Systems: “De vraag naar elektrisch goederenbehandelingsmaterieel en andere industriële toepassingen voor lithium-ion batterijen en laadsystemen neemt wereldwijd enorm toe. Na de eerste stap - de oprichting van JT Energy Systems - zullen we ons volledig inzetten om aan de marktvraag te voldoen met succesvolle, innovatieve oplossingen die ook duurzaam zijn. Met de overname van de Freiberg-fabriek verwerven we zowel de nodige productiecapaciteit als een uitstekende site die ons uitrust voor de verdere uitbreiding van onze productie van lithium-ion batterijen en laders.”

Lithium-ion technologie
Lithium-ion batterijen bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele loodzuur batterijen. Ze zijn intelligent en kunnen communiceren met de truck en het laadstation. Het resultaat is maximale energie en operationele efficiëntie. Dankzij de topprestaties van lithium-ion batterijen wordt het in toenemende mate mogelijk om elektrische trucks in te zetten voor taken die op dit moment nog steeds IC-motorvermogen vereisen. Naast de topprestaties zijn de voordelen van lithium-ion technologie onder andere snelle laadtijden, geen onderhoud en een bijzonder lange levensduur. Snelle en korte tussentijdse laadtijden zorgen ervoor dat de vloot vrijwel de klok rond gebruikt kan worden zonder de batterij te vervangen. Tijdrovende batterijwissels zijn niet nodig met de nieuwe batterijtechnologie. Het voorzien van reservebatterijen en infrastructuur en materieel om batterijen te wisselen behoort tot het verleden. Bovendien zijn JT-lithium-ion batterijen afgedicht tegen gasemissies en garanderen zij de gebruiker maximale bedrijfsveiligheid. Dit betekent dat speciale laadruimtes met afzuigapparatuur niet nodig zijn.