Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Persbericht - ZF SChweinfurt
Persbericht - 15/12/2021

Jungheinrich bouwt voor Prodrive Technologies een volautomatisch logistiek centrum met arculee AMR

Jungheinrich bouwt voor het technologiebedrijf Prodrive Technologies een nieuw, hypermodern logistiek centrum in de buurt van Eindhoven (Nederland).

Het nieuwe gebouw met een opslagruimte van meer dan 20.000 vierkante meter, zal tegen de herfst van 2022 volledig operationeel zijn. Centraal in het magazijn zal een allesomvattende logistieke oplossing met een vloot van 14 Autonomous Mobile Robots (AMR) en 8 geautomatiseerde smallegangenstapelaars van het type EKX 516ka zijn. Alle trucks zijn via de logistieke interface van Jungheinrich verbonden met het Jungheinrich WCS dat de transportbewegingen in het automatisch systeem aanstuurt. Door de combinatie van AMR’s in de voorzone als verbindingselement voor orderpicken en Automated Guided Vehicles (AGV) in de zone met rekken tilt Jungheinrich de goederenstroom bij Prodrive naar een nieuw niveau van automatisering. De arculee voeren palletten af en aan tussen beide zones van het automatisch magazijn en transporteren deze volgens het goods-to-person-principe naar picklocaties waar ze handmatig gepickt worden.

"Met het project bij Prodrive bevestigen wij onze knowhow op het gebied van automatiseringsoplossingen. We zijn heel blij dat we voor de mobiele robots kunnen vertrouwen op het model arculee S van onze nieuw familielid arculus", vertelt Dr. Markus Heinecker, Vice President Automated Systems AGV bij Jungheinrich. Eerder deze maand kondigde Jungheinrich de overname aan van de robotica-expert arculus gevestigd in München (Duitsland). Met de innovatieve start-up breidt Jungheinrich zijn automatiseringsportfolio doelgericht uit en biedt nu marktleidende technologieën op het gebied van AMR’s. "De vraag naar AMR’s neemt continu toe als gevolg van de sterke groei, vooral in de e-commerce. We kunnen onze klanten nu nog beter helpen hun doelstellingen te bereiken in verband met efficiëntie en duurzaamheid dankzij nauwkeurige en totaaloplossingen voor procesautomatisering", zegt Dr. Heinecker.

Voor Prodrive is de samenwerking met Jungheinrich bij de bouw van het nieuwe magazijn een logische stap in de jarenlange klantenrelatie. Al jarenlang ondersteunt Jungheinrich het Nederlands bedrijf met expertise op het gebied van de intralogistiek. Een ander belangrijk criterium bij de keuze voor Jungheinrich is volgens Mark Menting, Global Process Owner Logistics bij Prodrive Technologies, de veelzijdigheid van de systeemoplossing. "Flexibiliteit in de supply chain is tegenwoordig een beslissend criterium voor economisch succes. Voor ons betekent dit: dat we goederen sneller, efficiënter en met minder fouten moeten orderpicken. Het automatiseringsconcept van Jungheinrich met zijn mix van innovatieve robotica en klassieke AGV’s voldoet aan al deze eisen. Bovendien maakt het concept verdere optimalisaties op een later tijdstip mogelijk", aldus Menting.

Over Prodrive
Prodrive Technologies, opgericht in het jaar 1993, is een van de snelst groeiende technologiebedrijven in Europa. Prodrive Technologies ontwikkelt en produceert elektronica, software en mechanica. In nauwe samenwerking met zijn klanten ontwikkelt en levert Prodrive Technologies een breed gamma van hightech producten, systemen en oplossingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van uiterst efficiënte en vaak unieke technieken. Prodrive Technologies maakt alles in eigen huis, bedient nagenoeg alle denkbare markten en maakt gebruik van de nieuwste procestechnieken, waarvan er vele eigen ontwikkelingen zijn. Prodrive Technologies stelt meer dan 2.200 werknemers te werk, onder wie 700 ingenieurs uit verschillende vakgebieden. Prodrive Technologies heeft flexibele en volledig geautomatiseerde productiefaciliteiten in Nederland, de VS en China, waar het bedrijf de productontwerpen voor elke klant effectief optimaliseert.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN