Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich Chomutov
PERSBERICHT - 20/10/2023

Jungheinrich neemt nieuwe fabriek in Tsjechië officieel in gebruik

Jungheinrich opende deze maand officieel zijn nieuwste productievestiging voor hef- en magazijntrucks in Chomutov (Tsjechië). De productie van de reachtrucks met bewegende hefmast zal voortaan gecentraliseerd worden op de 37.000 vierkante meter grote vestiging.

Als onderdeel van het project van 60 miljoen euro zullen meer dan 350 banen worden gecreëerd. Jungheinrich startte reeds in juni 2023 met de productie van een eerste trucktype namelijk de reachtruck met bewegende hefmast ETV 216i. De vestiging is de jongste van wereldwijd 12 Jungheinrich productielocaties en is een belangrijke bouwsteen voor het bedrijf om de efficiëntie en winstgevendheid te verhogen in het kader van zijn Strategie 2025+. 

"Onze nieuwe fabriek in Chomutov is een van de modernste productiefaciliteiten voor hef- en magazijntrucks ter wereld en tilt onze productie naar een hoger niveau", zegt Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG. "We breiden zodoende de capaciteit binnen ons productienetwerk in Europa uit en zorgen ervoor dat we in de toekomst kunnen blijven voldoen aan de steeds grotere vraag naar onze hef- en magazijntrucks." 

Beginnend met de ETV 216i zal Jungheinrich op termijn zijn volledige productie van reachtrucks met bewegende hefmast geleidelijk naar de nieuwe fabriek in Chomutov verplaatsen. Jiri Rösner, directeur van de fabriek Chomutov, Jungheinrich Chomutov s.r.o., vult aan: "We zijn verheugd om deel uit te maken van de Jungheinrich familie en het succesverhaal van de reachtruck met bewegende hefmast hier in Chomutov voort te zetten. Ons sterke lokale team blijft groeien om deze visie werkelijkheid te laten worden." 

Sinds de lancering bijna vijf jaar geleden is de ETV 216i een bestseller geworden voor Jungheinrich. Dankzij het revolutionaire ontwerp biedt de reachtruck een duidelijk verbeterde ergonomie en is hij veel compacter dan andere reachtrucks met bewegende hefmast. De ETV 216i, de eerste heftruck met een vast geïntegreerde lithium-ion batterij ter wereld, werd ontwikkeld in Norderstedt (Duitsland). Door de verhuizing naar Chomutov benut Jungheinrich de capaciteit die in de fabriek in Norderstedt vrijkomt om zijn productieportfolio uit te breiden met onderdelen van onder andere orderverzameltrucks, waardoor extra groei mogelijk wordt. 

Bij het ontwerp van zijn nieuwe fabriek in Chomutov heeft Jungheinrich bijzondere aandacht besteed aan efficiëntie en duurzaamheid. Voor de volledige inrichting, van de werkplek tot de complexe productiefaciliteiten, wordt de nieuwste technologie ingezet. Zo is er naast een volautomatisch bewerkingscentrum voor nauwkeurige metaalbewerking een innovatieve lakinstallatie, die tegelijkertijd minder energie en materiaal verbruikt tijdens het hoogwaardige poedercoaten. Zowel productie als assemblage met een digitaal assistentiesysteem voor de fabrieksmedewerkers zijn gericht op het vrijwaren van efficiëntie en kwaliteit. Dit wordt onder meer gewaarborgd door het gebruik van kunstmatige intelligentie.

De energiezuinige en CO2-geoptimaliseerde fabriek in Chomutov is niet alleen de nieuwste, maar ook de meest duurzame die Jungheinrich ooit heeft gebouwd. Naast het gebruik van groene stroom en de installatie van een warmtepomp zorgt speciale warmte-isolatie in de kantoorvleugel voor extra energiebesparing. Bovendien kon Jungheinrich met behulp van een regenwateropvangsysteem zijn waterverbruik verminderen. De vestiging is gelegen op een groen terrein van 1,5 hectare met inheemse struiken en bomen, wat de plaatselijke biodiversiteit helpt bevorderen.

Al in 1992 opende Jungheinrich zijn eerste verkoopvestiging in Tsjechië. Naast de nieuwe fabriek wordt Jungheinrich daar vertegenwoordigd door drie verkoopvestigingen. De verkooporganisatie telt in totaal meer dan 360 werknemers. In Tsjechië wordt Jungheinrich beschouwd als een van de meest succesvolle aanbieders van hef- en magazijntrucks.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN