Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich Chomutov productie reachtrucks
PERSBERICHT - 22/06/2023

Jungheinrich-fabriek in Tsjechië start de productie

Jungheinrich is gestart met de productie in zijn nieuwe fabriek in Chomutov (Tsjechië). Na een bouwperiode van ongeveer 10 maanden rolde op 6 juni een ETV 216i reachtruck als eerste van de band.

De nieuwe vestiging van ongeveer 37.000 m² zal meer dan 350 nieuwe banen in de regio opleveren. De begroting van het project bedraagt ongeveer 60 miljoen euro. De nieuwe fabriek vormt voor Jungheinrich een belangrijk onderdeel om de groeidoelstellingen van de 2025+-strategie te bereiken en bij te dragen tot een grotere efficiëntie en winstgevendheid. Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG: “Met de nieuwe fabriek breiden we de capaciteit binnen ons productienetwerk in Europa uit en zorgen we ervoor dat we in de toekomst kunnen blijven voldoen aan de steeds grotere vraag naar onze hef- en magazijntrucks. In Chomutov hebben we een van de modernste productiefaciliteiten voor hef- en magazijntrucks ter wereld gebouwd. Daar ben ik erg trots op en ik ben blij dat de productie nu van start is gegaan.” 

Jungheinrich productie reachtruck ETV 216i in Chomutov

Op dit moment draait de nieuwe fabriek nog in een éénploegendienst, maar op de middellange termijn zal de fabriek overschakelen op een drieploegendienst om 24 uur per dag te kunnen produceren. Jungheinrich is van plan om geleidelijk de gehele productie van reachtrucks te verplaatsen naar de nieuwe fabriek in Chomutov. Daardoor komt capaciteit vrij in de fabriek in Norderstedt (Duitsland), die de onderneming zal gebruiken om ook hier verdere groei mogelijk te maken. In de vestiging in Norderstedt zal Jungheinrich zijn productieportfolio uitbreiden met onderdelen voor andere orderverzameltrucks.

Jungheinrich heeft zich tot doel gesteld om duurzame waarde te creëren en heeft daarom bij het ontwerp van de fabriek speciale aandacht besteed aan efficiëntie en duurzaamheid. Alle uitrustingen van de fabriek, van de werkplek tot de complexe productiefaciliteiten, zijn voorzien van moderne technologie, zoals een nieuw productiecontrolesysteem. Naast de aankoop van groene stroom en de installatie van een warmtepomp, zorgt een speciale warmte-isolatie in de kantoorruimte voor extra energiebesparing. Jungheinrich vermindert het waterverbruik met behulp van een regenwateropvangsysteem. De fabriek ligt bovendien op een groen gebied van 1,5 hectare met inheemse struiken en bomen om zo bij te dragen aan de bevordering van de plaatselijke biodiversiteit.

De eerste reachtruck geproduceerd in Chomutov gaat naar ‘Marie’ in Frankrijk, een van de belangrijkste spelers op de Franse markt voor kant-en-klare maaltijden en pasta. De ETV 216i maakt deel uit van de POWERLiNE van Jungheinrich en heeft een geïntegreerde lithium-ion batterij. Hij wordt beschouwd als de meest compacte en krachtige reachtruck in zijn klasse.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN