Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich Ecovadis 2021
Persbericht - 10/02/2022

Jungheinrich onder de meest duurzame ondernemingen ter wereld

Jungheinrich neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op als bijna geen ander bedrijf. Als erkenning hiervoor kreeg de groep van het ratingbureau EcoVadis het hoogste duurzaamheidscertificaat: Platinum!

EcoVadis is een van de wereldwijd toonaangevende instituten voor het beoordelen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid en kent de Platinum status alleen toe aan de beste één procent gecertificeerde bedrijven. In totaal heeft EcoVadis de duurzaamheid van meer dan 85.000 bedrijven geanalyseerd.

Dr. Lars Brzoska, voorzitter van het bestuur van Jungheinrich AG: “Jungheinrich draagt bij aan duurzame waarde. Voor ons als familieonderneming betekent dit concreet dat wij sociale en ecologische verantwoordelijkheid koppelen aan rendabele groei. Dit zelfbeeld stimuleert ons om de intralogistiek en het magazijn van de toekomst vorm te geven. Het Platinum certificaat van EcoVadis is voor ons een fantastische bevestiging en tegelijkertijd een verplichting om de ingeslagen weg ook in de toekomst verder te zetten.”

EcoVadis verwijst naar de intensieve duurzaamheidsmaatregelen van de groep, voornamelijk op vlak van milieu, arbeids- en mensenrechten evenals duurzame inkopen, als reden voor het Platinum certificaat van Jungheinrich. Zo hanteert Jungheinrich al jarenlang een eigen arbeids- en mensenrechtencode in al zijn directe verkoopfilialen in 40 landen wereldwijd. Bovendien sluit de groep zich expliciet aan bij de klimaatdoelstelling van Parijs van 1,5 graad en heeft de groep aangekondigd klimaatneutraal te willen zijn. In deze context heeft Jungheinrich zich onder andere aangesloten bij het gerenommeerde “Science Based Targets initiative”. Nu al gebruikt Jungheinrich in alle Duitse vestigingen uitsluitend groene stroom. De omschakeling van de buitenlandse vestigingen en fabrieken is momenteel volop aan de gang. Tegelijkertijd is de onderneming gestart om verschillende vestigingen uit te rusten met fotovoltaïsche installaties, om eigen zonne-energie op te wekken.

Het nieuwe certificaat is voor Jungheinrich de derde opeenvolgende onderscheiding door EcoVadis. In 2019 en 2020 heeft Jungheinrich namelijk al gouden certificaten ontvangen. Ook in de toekomst zal het bedrijf zich blijven engageren op het vlak van duurzaamheid. In de volgende fase worden duurzaamheidsprincipes in het productontwikkelingsproces verder uitgebreid, waarbij ook de samenwerking met leveranciers zal worden geïntensiveerd.

Meer over het ratingplatform EcoVadis inzake duurzaamheid op: https://www.ecovadis.com/nl/.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN