Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Press - JHR en Riwal
Persbericht - 03/06/2019

Jungheinrich en Riwal gaan internationaal samenwerken

Jungheinrich, één van de toonaangevende aanbieders van intralogistieke oplossingen, en Riwal, de internationale specialist inzake verhuur van hoogwerkers en verreikers, gaan in de toekomst op internationale schaal samenwerken op het vlak van materieelverhuur.

Jungheinrich zal de hoogwerkers van Riwal gebruiken voor logistieke centra, terwijl Riwal de vorkheftrucks van Jungheinrich in andere segmenten zal aanbieden. Het doel is om wereldwijd één one-stop-shop te creëren voor vorkheftrucks, hoogwerkers en verreikers, waardoor klanten van beide bedrijven makkelijker toegang hebben tot het juiste materieel. In Nederland, België, Slovenië en Duitsland loopt het programma reeds, en in de loop van 2019 zullen andere landen volgen.

Pedro Torres, Chief Operating Officer van Riwal, verklaart: “Riwal is verheugd dat wij onze klanten dankzij deze samenwerking nu een breder scala aan materieel kunnen aanbieden. We vinden het geweldig om samen te werken met een toonaangevend bedrijf zoals Jungheinrich dat in de intralogistieke sector een sterk internationaal bereik heeft.”

Kerk Wichmann, Directeur Verhuur bij Jungheinrich AG, vult aan: “Klantgerichtheid staat bij Jungheinrich centraal. Door met Riwal samen te werken, kunnen we de markt bedienen met een uitgebreid en optimaal afgestemd productportfolio. Deze samenwerking maakt de verhuur van vorkheftrucks en hoogwerkers veel eenvoudiger en efficiënter voor onze klanten. We kijken uit naar de samenwerking met Riwal om commerciële opportuniteiten consequent te benutten, aangezien beide bedrijven dezelfde bedrijfswaarden delen."

Recentelijk hebben Riwal en Jungheinrich samengewerkt naar aanleiding van de Volvo Ocean Race 2018. Als officiële leverancier rustte Riwal de mobiele werven uit met schaarhoogwerkers en leverde Jungheinrich de vorkheftrucks. Daarnaast werden het materieel van Riwal en van Jungheinrich gebruikt om de gastdorpen te bouwen in de verschillende tussenstops over de hele wereld.


Terug naar overzicht artikels