Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage Persbericht 50 leaders
PERSBERICHT - 23/12/2020

Jungheinrich is één van de ‘50 Sustainability & Climate Leaders’

Jungheinrich heeft zich bij de ‘50 Sustainability & Climate Leaders’ geschaard, een groep van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het vlak van klimaatbescherming en duurzaamheid.

De 50 internationale bedrijven uit verschillende industrieën die deelnemen aan de campagne hebben zich als doel gesteld een hoofdrol te spelen in de strijd tegen klimaatverandering om zo een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking van de 17 duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties (United Nations Sustainable Development Goals, UNSDG).

“Klimaatverandering is één van de meest urgente kwesties van deze tijd. Bij Jungheinrich beschouwen we duurzaamheid als onze economische, ecologische en sociale verplichting. Onze deelname aan het initiatief ‘50 Sustainability & Climate Leaders’ weerspiegelt die opvatting. Met onze energie-efficiënte trucks en intelligente automatiseringsoplossingen dringen we de CO2-uitstoot in de intralogistiek terug. Op die manier creëren we duurzame waarde en leveren we onze bijdrage aan de strijd tegen de opwarming van het klimaat,” aldus Dr. Lars Brzoska, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG.

In zijn onlangs gepresenteerde Strategie 2025+ verankerde Jungheinrich het duurzaamheidsprobleem nog steviger in het bedrijf en stelde het zich ambitieuze doelen. In het kader daarvan stelde het concern zich als doel om CO2-neutraal te worden. Door een systematisch duurzaamheidsbeheer in te voeren in het bedrijf en in de volledige toeleveringsketen, bepaalt Jungheinrich duidelijke verantwoordelijkheden en schept het transparantie voor meer duurzaamheid. Dr. Brzoska licht het als volgt toe: “Voor Jungheinrich als familiebedrijf komt het opnemen van bedrijfsverantwoordelijkheid neer op het combineren van rendabele groei met sociale en ecologische aspecten. Dit zelfbeeld zet ons ertoe aan de toekomst van onze industrie en daarbuiten vorm te geven.” Binnen de werktuigkunde-industrie behoort Jungheinrich nu al tot de 2% meest duurzame bedrijven.

Jungheinrich is de nummer één op het vlak van energie-efficiëntie in de opslag en bekleedt binnen de intralogistiek een toonaangevende positie in de ontwikkeling van innovatieve energiesystemen. Zo’n 98% van de door Jungheinrich geproduceerde heftrucks wordt nu elektrisch aangedreven. Dat maakt Jungheinrich tot de koploper in zijn sector. Het bedrijf gebruikt al elektrische aandrijvingen sinds zijn oprichting in 1953. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 1.000.000 elektrische Jungheinrich trucks in gebruik. Geen enkel ander bedrijf in de intralogistiek vertrouwt zo consequent op de lithium-ion batterij.  Bijzonder daarbij is dat de door Jungheinrich gehanteerde celchemie bij de productie van batterijen geen gebruik vereist van de kritische grondstof kobalt.  Een lithium-ion vorkheftruck stoot tot 52% minder CO2 uit dan zijn tegenhanger op diesel. Dat houdt geen rekening met het hergebruik van de batterijen met lange levensduur voor extra levenscycli.

Dankzij de industriële ‘remanufacturing’ of revisie van zijn trucks levert Jungheinrich een aanzienlijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat. Door gebruikte trucks te reviseren zodat ze twee, in sommige gevallen zelfs drie levenscycli meegaan, kan het verbruik van grondstoffen en energie aanzienlijk worden verlaagd. Daarbij is de CO2-uitstoot ongeveer 80% lager dan bij de productie van nieuwe trucks. Tegelijkertijd zijn de gebruikte trucks letterlijk zo goed als nieuw. Zo combineren tweedehands heftrucks van Jungheinrich economische, technische en ecologische voordelen. Dankzij de hoogwaardige revisie zijn deze heftrucks van Jungheinrich bijzonder betrouwbaar en vertonen ze een zeer gering storingsrisico.

Jungheinrich is ook een pionier op het vlak van automatisering en digitalisering. Opslagtechnologie, heftrucks en software vormen één groot geheel en zorgen ervoor dat mens, truck en magazijn communiceren, samenwerken en elkaar aanvullen. Dat wordt op kleine schaal gedemonstreerd door transportsystemen zonder bestuurder en op grote schaal door de automatische hoge rekken magazijnen, die meer dan 40 meter hoog zijn. Geautomatiseerde oplossingen maken minder fouten, vermijden onnodige transportbewegingen, veroorzaken minder ongevallen en dragen zo in hoge mate bij aan een verlaging van het energieverbruik en de schadelijke uitstoot in de logistiek.

Samen met een partner ontwikkelde Jungheinrich een compleet geautomatiseerde oplossing voor de ‘verticale landbouw’. Daarbij werd gebruik gemaakt van intelligente oplossingen om de efficiëntie en duurzaamheid binnen dit nieuwe, moderne landbouwtype zo hoog mogelijk op te voeren. Zo kan verse sla nu in het midden van de woestijn worden geteeld. In vergelijking met de traditionele teelt wordt daarbij 90% minder water gebruikt en helemaal geen pesticiden. 

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN