Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Persbericht - ZF SChweinfurt
Persbericht - 14/10/2021

Productiestart: hogere productiviteit en betere prestaties voor de bestseller van Jungheinrich

Jungheinrich zet zijn succesverhaal op het gebied van elektrische heftrucks voort met de herlancering van de series 2 en 3. De heftrucks zijn uitgebreid geoptimaliseerd op het gebied van hydraulica, veiligheid en software. 

Vandaag rolde in de fabriek van Jungheinrich in Moosburg (Duitsland) de eerste truck van de nieuwe generatie van de band voor de internationale markt. De overschakeling van de productie op de nieuwe generatie trucks is naadloos verlopen zonder onderbreking van de bedrijfsactiviteiten.
De series 2 en 3 tellen in totaal 12 verschillende modellen. De heftrucks zijn verkrijgbaar als drie- of vierwielvorkheftruck en kunnen lasten van 1.300 tot 2.000 kg tot zeven meter hoog heffen. Met een topsnelheid van maximaal 17 km/u zorgen ze voor efficiënt werken binnen en buiten uw magazijn. 

Met de voltooide upgrade heeft Jungheinrich het hydraulische vermogen van de heftrucks met maar liefst 20% verhoogd. Dit zorgt voor een aanzienlijke toename van de maximale omslagcapaciteit. De referentietruck EFG 320 zal in de toekomst tot 5 ton meer per uur kunnen verwerken. Het nieuwe hydraulische systeem zorgt ook voor meer efficiëntie en betere prestaties bij het werken met aanbouwapparaten zoals telescoopvorken en draai- of klemapparaten. Tegelijkertijd werd het energieverbruik per behandelde pallet tot 10% verminderd. "Met deze verbeteringen voldoen de vorkheftrucks van de series 2 en 3 nog beter aan de wensen van onze klanten voor een efficiënte en duurzame intralogistiek. Uit de talrijke orders blijkt dat de veranderingen goed worden ontvangen", zegt Thomas Angstenberger, Product Manager vorkheftrucks bij Jungheinrich. 

Verbeterde veiligheid dankzij aangepaste software
Met deze upgrade verhoogt Jungheinrich ook de veiligheid van zijn vorkheftrucks tijdens het gebruik. Nieuwe besturingssoftware controleert permanent de rij-, werk-, stuur- en hydraulische functies. Dit resulteert in meer veiligheid, minder ongevallen en een hogere productiviteit in het veelzijdige toepassingsgebied van de heftrucks. Naast de nieuwe software zorgen ook de eigen hulpsystemen van Jungheinrich en de standaard veiligheidsvoorzieningen zoals een automatische parkeerrem voor meer veiligheid. ZoneCONTROL van Jungheinrich is een voorbeeld van een hulpsysteem en voorkomt botsingen in kritieke opslagzones.

PureEnergy en lithium-ion batterijen voor energie-efficiëntie
De elektrische heftrucks van de series 2 en 3 zijn uitgerust met de nieuwste AC-motoren en het energiezuinige technologieconcept PureEnergy van Jungheinrich. Beide geven de heftrucks een bijzonder hoge mate van efficiëntie. De heftrucks zijn ook verkrijgbaar met lithium-ion technologie. De lithium-ion batterijen maken snel en gemakkelijk tussentijds opladen mogelijk, waardoor ze ideaal te gebruiken zijn in meerploegendiensten. "De levensduur van lithium-ion batterijen is drie keer zo lang als die van conventionele batterijen. Wij verwachten dat veel van onze klanten voor lithium-ion batterijen zullen kiezen en hebben daarom de productieprocessen in Moosburg aangepast. In het dagelijks gebruik bieden lithium-ion batterijen veel voordelen ten opzichte van loodzuur batterijen. Er is bijvoorbeeld geen onderhoud nodig", zegt Thomas Angstenberger.
 
Comfortabele werkplek
Een hoog comfort maakt het totaalpakket van de drie- en vierwielvorkheftrucks compleet. Zowel de hoogte en de neiging van de stuurkolom als de hendel- en asconfiguratie van de bedieningselementen kunnen individueel worden ingesteld en zorgen voor een ergonomische werkplaats. Dankzij het compacte frame hebben de gebruikers een ruim gezichtsveld en kunnen ze hun lading voortdurend in het oog houden. 

Het grote verschil tussen de series 2 en 3 is de plaatsing van de wielen en de stuurinrichting: terwijl de driewielvorkheftrucks van serie 2 een dubbel wiel aan de achterzijde hebben, waardoor ze wendbaar zijn, hebben de vierwielvorkheftrucks van serie 3 een hoge opgehangen pendelas, die zorgt voor meer stabiliteit op oneffen vloeren en bij het rijden over kuilen

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN