Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Persbericht - ZF SChweinfurt
Persbericht - 23/09/2021

Jungheinrich automatiseert productiemagazijn van ZF in Schweinfurt

Jungheinrich heeft voor ZF, het wereldwijd actieve technologieconcern en toeleverancier voor de automobielindustrie, het bestaande hoogbouwmagazijn in Schweinfurt (Duitsland) geoptimaliseerd.

De volledige materiaalstroom van het magazijn tot de productiebevoorrading wordt voortaan geautomatiseerd. Als intralogistieke expert heeft Jungheinrich daarvoor een totaaloplossing geleverd.

De uitgangspositie in het hoogbouwmagazijn van ZF in Schweinfurt omvatte 985 opslagplaatsen voor gitterboxen, grote kunststof ladingdragers en europalletten, verdeeld over vijf gangen van 17,7 meter lang bij een afzethoogte van 6,25 meter. De productieonderdelen kwamen voorheen via een sluis het magazijn binnen en werden daar handmatig opgeslagen. Om dit proces – met inbegrip van het rekkensysteem, het smallegangenmagazijn en transport van de sluis naar magazijn - volledig te automatiseren, leverde Jungheinrich zowel het rekkensysteem met toegangscontrole als de technologie voor het transportsysteem.

In de toekomst zullen de palletten en dozen langs het transportsysteem een drievoudige controle ondergaan: controle van de vrije ruimte, het gewicht en de contouren. Nadat de barcodes automatisch ingelezen zijn, worden ze via rollenbanen aan twee zijden in het hoogbouwmagazijn getransporteerd. Daar neemt een EKX 516ka, Jungheinrichs AGV versie van de standaard EKX smallegangenstapelaar, het over. De truck vervoert de laadeenheden de klok rond naar hun respectieve opslagplaats in het ZF-magazijn. Rails langs de rekliggers in de gangen voorzien de EKX 516ka, die beschikt over een geïntegreerde lader, van stroom. “Dankzij de inductiegeleiding en de kortere constructie is de EKX 516ka uitermate geschikt om nauwkeurig te navigeren in smalle gangen”, vult Susanne Zitzmann, Project Manager bij Jungheinrich, aan.

Een melding van de in- of uitslag gebeurt rechtstreeks en zonder handmatig scannen van de industriële truck naar het magazijnbeheersysteem, wat tot nog meer efficiëntie leidt. Jungheinrich levert ook het Warehouse Control System (WCS) met geïntegreerde materiaalstroomcomputer aan ZF in Schweinfurt.

“Precies dit totaalpakket was voor ons één van de belangrijkste redenen om met Jungheinrich in zee te gaan”, verklaren Dominik Hüllmantel, Projectleider bij ZF, en Andre Hofmann, Teamleider Intralogistiek eveneens bij ZF. “Gezien de complexiteit van onze processen en de beperkte beschikbare ruimte is het rekkenmagazijn met de EKX 516ka voor ons een efficiënte oplossing.”

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN