Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Persbericht Dr. Lars Brzoska
Persbericht - 16/09/2019

Dr. Lars Brzoska nieuwe Voorzitter van Management Board Jungheinrich

Zoals eerder aangekondigd, heeft Dr. Lars Brzoska de rol van Voorzitter van de Management Board van Jungheinrich AG overgenomen. De 46-jarige Business Manager is sinds 2014 lid van de Management Board van Jungheinrich, de in Hamburg gevestigde leverancier van intralogistieke oplossingen.

Tot de zomer van 2018 was hij met groot succes lid van de Management Board voor Marketing & Sales voordat hij de verantwoordelijkheid voor Engineering in de Management Board op zich nam. Hij blijft beide functies combineren tot Sabine Neuß op 1 januari 2020 de rol van lid van de Management Board voor Engineering op zich zal nemen.

Hans-Georg Frey, de voormalige Voorzitter van de Management Board, is door de Supervisory Board verkozen tot Voorzitter. Frey was de Voorzitter van de Management Board van Jungheinrich AG van 2007 tot eind augustus van dit jaar. Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering dit voorjaar hebben de aandeelhouders hem verkozen tot Voorzitter van de Supervisory Board  met ingang van 1 september 2019.

Jürgen Peddinghaus, de voormalige Voorzitter van de Supervisory Board, heeft zijn functie neergelegd zoals aangekondigd vorig jaar. Peddinghaus was sinds 2001 lid van de Supervisory Board van Jungheinrich en was Voorzitter sinds 2006.

Meer dan een jaar geleden kondigde Jungheinrich AG zijn plannen aan voor een generatievernieuwing in het management van het bedrijf en begon het de koers uit te zetten voor een overdracht van de topfuncties in de Management Board en de Supervisory Board.

Ook op andere vlakken werkt Jungheinrich verder aan zijn toekomst. Zo is - in het bijzijn van de Duitse Federale Minister van Financiën Olaf Scholz - de tweede bouwfase van het hoofdkantoor van Jungheinrich AG in Hamburg-Wandsbek (Duitsland) ingehuldigd. De uitbreiding op de site Friedrich-Ebert-Damm zal extra ruimte bieden voor ongeveer 500 medewerkers die tot heden op verschillende locaties in en rond Hamburg werkzaam zijn. Zodra ze verhuisd zijn, zullen er 1.000 mensen in het hoofdkantoor werken.

Dr. Lars Brzoska: "Continuïteit en stabiliteit zijn essentieel voor een succesvol bedrijf. Dit is de reden waarom we bij Jungheinrich beslist hebben om de wijzigingen in de Management Board en de Supervisory Board in een vroeg stadium te plannen en bekend te maken. Jungheinrich creëert duurzame waarde voor zijn klanten, business partners, medewerkers en aandeelhouders. Als familiebedrijf, dat gevestigd is in Hamburg, concentreren we ons op een duurzame en winstgevende groei. De systematische wijziging van het topmanagement is hiervan het bewijs.

Mijn speciale dank gaat uit naar Hans-Georg Frey die de voorbije twaalf jaar bij Jungheinrich en samen met het hele team een zeer succesvol hoofdstuk geschreven heeft. Onder zijn leiding zijn de inkomsten sinds 2010 verdubbeld en zijn er wereldwijd meer dan 8.000 jobs gecreëerd. Ik ben verheugd om onze professionele relatie van meer dan vijf jaar voort te zetten terwijl hij deze nieuwe rol op zich neemt. Ik wil ook Jürgen Peddinghaus bedanken voor zijn toewijding en voortdurende steun. Hij is een betrouwbaar anker geweest wiens advies altijd een verrijking was voor het bedrijf. Namens de Management Board en al onze medewerkers wens ik hem het allerbeste voor de toekomst.

Ik kijk erg uit naar de belangrijke taak om nauw samen te werken met mijn collega's in de Management Board en met al onze medewerkers over de hele wereld om het succes van Jungheinrich voort te zetten. We zullen met ons hele team samenwerken om te blijven innoveren, om ons leiderschap verder uit te breiden en het nog onbenutte potentieel in de markt beter aan te boren. Als we naar de toekomst kijken, willen we toonaangevende producten en oplossingen creëren die onze klanten een duurzame toegevoegde waarde bieden voor hun uitdagingen. We zullen daarom veel nadruk leggen op geavanceerde technologieën, zoals lithium-ion batterijen.”