Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Pers - Reachtruck ETV216i
Persbericht - 04/04/2019

Reachtruck ETV 216i wint gerenommeerde design award

De Jungheinrich reachtruck ETV 216i werd bekroond met de IF Design Award 2019. Het is wereldwijd de eerste heftruck waarin de batterij vast in het truckontwerp werd geïntegreerd.

Daarvoor heeft Jungheinrich de voordelen van de plaatsbesparende en krachtige lithium-ion batterij technologie consequent benut. De ETV 216i is duidelijk compacter dan conventionele reachtrucks en is daardoor meer wendbaard en meer ergonomisch. De bestuurder kan zo ook rekenen op meer bewegingsvrijheid en een beter 360°-zicht. Het resultaat is een hoge mate van gebruikersvriendelijkheid en meer veiligheid in het magazijn.

Michael Niebuhr, Hoofd Industrie Design Jungheinrich AG, verwoordt het als volgt: “Bij de ontwikkeling van de ETV 216i hebben ingenieurs en designers van meet af aan consequent samengewerkt. Het resultaat is een heftruck die design op ongeëvenaarde wijze combineert met prestaties. Dat de ETV 216i nu wordt bekroond met een IF-award is een bevestiging van het feit dat wij met dit nieuwe heftruckdesignconcept de juiste weg zijn ingeslagen.“

Speciale onderscheiding voor “65 jaar IF Design Award-Deelname”
De IF Design Award behoort tot de belangrijkste internationale designprijzen. De award bekroont ontwerpprestaties in de disciplines product-, verpakkings-, communicatie- en servicedesign/UX, architectuur en interieurarchitectuur alsook concept. In 1954 won Jungheinrich de IF Design Award voor het eerst met de elektrische transpallet “Ameise“, en de bekroning van dit jaar is al de achttiende titel in de categorie Product. Als één van zeven bedrijven ontvangt Jungheinrich bovendien de speciale onderscheiding “65 jaar IF Design Award-Deelname“. IF-zaakvoerder Ralph Wiegmann: “Dat is echte designcompetentie, gecombineerd met kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie.“ Jungheinrich begreep 65 jaar geleden al het belang van het thema ontwerp en het heeft zijn designfilosofie gestaag verder ontwikkeld.

Lees meer over de ETV 216i

Terug naar overzicht artikels