Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage HEWI
Modulaire flexibiliteit

HEWI GmbH

Jungheinrich begeleidt HEWI GmbH, 's werelds grootste fabrikant van moeren en verbindingstechnologie, op weg naar de toekomst: met Automatisch Geleide Voertuigen in een geautomatiseerd, modulair hoogbouwmagazijn dat altijd maximale productiviteit garandeert.


In de dynamische omgeving van productie en opslag is het essentieel om efficiëntie en continuïteit te waarborgen, zelfs tijdens uitbreiding en conversie. Een prominente fabriek stond voor de uitdaging om haar expansie naadloos te integreren met de bestaande operaties. Deze case belicht hoe strategische planning en innovatieve oplossingen kunnen leiden tot een gestroomlijnde integratie en verbeterde prestaties.

Groei en integratie

De fabriek stond voor complexe uitdagingen. Ten eerste moest de uitbreiding en conversie plaatsvinden terwijl de dagelijkse operaties doorgingen, een delicate evenwichtsoefening die precisie en planning vereist. Daarnaast was er de noodzaak om de magazijnlogistiek efficiënt te integreren met productie- en verzendafdelingen, waarbij een soepele overgang tussen handmatige en geautomatiseerde operaties essentieel was. Een ander cruciaal aspect was de naadloze aansluiting van het Warehouse Management System (WMS) voor vlekkeloze procescontrole.

Technologie en structuur

De fabriek implementeerde verschillende innovatieve oplossingen. Een 3-gangensilo-pallet hoogbouwmagazijn met in totaal 9.888 opslaglocaties werd opgezet, voorzien van dubbel-diepe silorekken met dak, wand en platformen. Om de betrouwbare transportatie van goederen te garanderen, werden ERC 215a Automated Guided Vehicles (AGV's) ingezet. Het hart van deze transformatie was het Warehouse Management System (WMS), dat de magazijnprocessen aanstuurde en controleerde.

Flexibiliteit en betrouwbaarheid

De geïmplementeerde oplossingen leidden tot aanzienlijke voordelen. Processen werden geoptimaliseerd en de goederenstroom gestructureerd door automatisering, wat leidde tot maximale flexibiliteit door de ontkoppelde productie-eenheden. Het modulaire ontwerp zorgde voor probleemloze backups voor deelsecties. De betrouwbaarheid van de productie verbeterde aanzienlijk, met een 24/7 beschikbaarheid als resultaat.

De case toont aan dat zelfs tijdens complexe uitbreidings- en conversieprocessen, met de juiste strategieën en technologieën, een efficiënte en naadloze integratie mogelijk is. De implementatie van geavanceerde opslagsystemen en het gebruik van geautomatiseerde geleide voertuigen, in combinatie met een krachtig WMS, heeft de fabriek getransformeerd in een model van efficiëntie en betrouwbaarheid. Deze transformatie is een testament aan de kracht van innovatie en strategische planning in het overwinnen van logistieke uitdagingen.

 

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen