Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Header- Werner & Mertz
EEN SCHOON CONCEPT VOOR MEER DUURZAAMHEID

Moderne lithium-ion vloot voor Werner & Mertz in Mainz

Milieubescherming is een topprioriteit voor Werner & Mertz. Daarom heeft de leverancier van groene reinigings- en schoonmaakmiddelen zijn vloot geherstructureerd zodat deze nu voor 96% uit lithium-ion trucks bestaat. Dit zorgt niet alleen voor maximale prestaties, maar ook voor minder uitstoot.

In een tijd waarin orderaantallen stijgen en operationele eisen toenemen, staan bedrijven voor de uitdaging om hun logistieke processen te verbeteren en te verduurzamen. Een bedrijf met jaarlijks ongeveer 3.000 orders stond voor precies deze uitdaging. Deze case toont aan hoe met innovatieve oplossingen en een focus op duurzaamheid significante verbeteringen in logistieke operaties kunnen worden bereikt.

Intensiteit en kosten

Het bedrijf had te maken met een gestaag toenemend order volume dat intensieve operaties vereiste. De gebruikte trucks stonden onder hoge druk door de lange afstanden en omslachtige laadprocessen. Bovendien leidden de ter plaatse gebruikte loodzuuraccu's tot hoge onderhouds- en servicekosten.

Duurzaamheid en technologie

Om deze uitdagingen aan te pakken, werd een innovatief wagenparkconcept geïntroduceerd om de milieu-doelstellingen van het bedrijf te optimaliseren. Bijna het gehele wagenpark werd omgeschakeld naar Jungheinrich lithium-ion technologie. Daarnaast werd een breed scala aan Jungheinrich trucks ingezet om de diversiteit aan logistieke taken aan te kunnen. Voor het beheer van de truckvloot over verschillende locaties heen, werd het Jungheinrich FMS Fleet Management System geïntroduceerd.

Andreas Hardt-AQ
Andreas Hardt
CEO of Werner & Mertz GmbH

"Sinds we zijn overgestapt op lithium-ion-technologie, zien we een grotere efficiëntie van onze trucks met een aanzienlijk verbeterde energievoetafdruk".

Prestaties en betrouwbaarheid

De omschakeling naar lithium-ion technologie resulteerde in verbeterde prestaties en verminderde emissies. Dankzij decentrale snelle en boost-laadstations kon de truckoperatie continu doorgaan over drie ploegen. Het beheer van de laders via load management zorgde voor een optimale benutting van de elektrische infrastructuur. Bovendien zorgde de uitstekende service en technische ondersteuning van Jungheinrich voor een verhoogde procesbetrouwbaarheid.

Deze case illustreert hoe door de implementatie van geavanceerde technologieën en een focus op duurzaamheid, logistieke processen aanzienlijk kunnen worden verbeterd. De overstap naar lithium-ion technologie, gecombineerd met een efficiënt vlootbeheersysteem, heeft niet alleen de operationele efficiëntie verhoogd, maar ook bijgedragen aan de milieu-doelstellingen van het bedrijf. Deze transformatie benadrukt het belang van innovatie en strategische planning in het aanpakken van hedendaagse logistieke uitdagingen.
 

 

< terug naar het overzicht

 

Gebruikte oplossingen