Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Jungheinrich ETV 216i - 100000 lithium-ion Amazon 2022
Persbericht - 11/08/2022

Jungheinrich levert 100.000ste lithium-ion truck bij Amazon

Jungheinrich heeft zijn 100.000ste truck met geïntegreerde lithium-ion batterij geleverd. De Jungheinrich reachtruck ETV 216i werd samen met 15 identieke trucks geleverd aan Amazon in Leipzig (Duitsland).

In het magazijn van Amazon zijn al circa 140 andere elektrische Jungheinrich trucks in gebruik. “De levering van de 100.000ste lithium-ion truck is voor Jungheinrich een bijzondere mijlpaal, waar we erg trots op zijn. Als pionier op het gebied van elektromobileit in magazijnen, hebben wij als eerste fabrikant de efficiënte lithium-ion technologie toegepast en daarmee onze sector voorgoed veranderd”, aldus Christian Erlach, Chief Sales Officer van Jungheinrich.

Lithium-ion batterijen behoren vandaag de dag tot de standaarduitrusting voor emissievrije elektromobiliteit in een magazijn. De batterijen onderscheiden zich vooral door hun energie-efficiëntie. Een elektrische truck met lithium-ion batterij stoot bijvoorbeeld gedurende zijn volledige levensduur, inclusief de productie, minder dan de helft van de CO2 uit die een diesel vorkheftruck van dezelfde prestatieklasse uitstoot. Door gebruik te maken van elektriciteit uit duurzame energiebronnen kan de CO2-uitstoot van de trucks tijdens het gebruik zelfs met 90% worden verminderd in vergelijking met trucks met een verbrandingsmotor. Lithium-ion technologie levert dus een beslissende bijdrage aan de verduurzaming van de intralogistiek.

In 2011 lanceerde Jungheinrich als eerste fabrikant van industriële trucks ter wereld een in serie geproduceerde truck met lithium-ion batterij. Sindsdien is de technologie uitgegroeid tot de snelst groeiende batterijtechnologie voor industriële trucks. Lithium-ion verzekert betrouwbare topprestaties bij een laag energieverbruik, snelle laadtijden, een onderhoudsvrije werking en een lange levensduur. In 2018 bracht Jungheinrich als eerste fabrikant trucks met een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij (POWERLiNE) op de markt. Tegen 2025 wil Jungheinrich een aandeel van 70% lithium-ion trucks in de verkochte vloot bereiken.

De ETV 216i die bij Amazon in Leipzig geleverd werd, is een Jungheinrich POWERLiNE truck. Met het concept van geïntegreerde lithium-ion batterijen heeft Jungheinrich met POWERLiNE weer een nieuwe standaard in de sector gezet. Wat ontwerp en constructie betreft, maken de POWERLiNE trucks consequent gebruik van alle voordelen van de lithium-ion batterij. De trucks zijn korter, veiliger en comfortabeler dan alle voorgaande industriële trucks. Zo zorgen ze voor wat het kostbaarst is in een magazijn: ruimte. Nog een bijzonder kenmerk van de POWERLiNE trucks is dat de trucks volledig CO2-neutraal zijn tot het moment van aflevering bij de klant. Dit wordt door Jungheinrich gewaarborgd door de bijzonder duurzame en energie-efficiënte productie alsook door gecertificeerde maatregelen waarmee de emissies - die nu nog onvermijdelijk zijn bij de productie - worden gecompenseerd. Daarvoor investeert Jungheinrich in projecten op vlak van zonne-energie, windenergie en biomassa. “Wij zijn bijzonder verheugd dat onze 100.000ste lithium-ion truck een Jungheinrich POWERLiNE truck is”, zegt Erlach.


NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN