Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage De Korrel Beheer
COMPACTE OPSLAG VOOR MEER EFFICIËNTIE

ECS Paneermeel bespaart ruimte en kosten met een opslagsysteem met meerdere diepten

Door de toenemende vraag bleef ECS Paneermeel in Nederland de productie opvoeren - en kwam al snel ruimte tekort voor tonnen broodkruimels. We konden voor de nodige opslagruimte zorgen en ook de efficiëntie verbeteren met een opslagsysteem met meerdere diepten. 

Het FIFO-principe

ECS Paneermeel Industrie B.V., een dochteronderneming van het Nederlandse bedrijf De Korrel Beheer BV, is een van de grootste producenten van paneermeel in Europa. Naast standaardproducten levert het voedingsmiddelenbedrijf ook producten op maat, zoals graan van specifieke afmetingen of speciale mengsels. De vraag neemt snel toe, zodat de productie onlangs een recordniveau van 25 miljoen kilo per jaar bereikte. ECS kon deze hoeveelheid niet opslaan in zijn magazijn in Barneveld. Daarom kregen we de opdracht om de capaciteit uit te breiden en ook om de efficiëntie en flexibiliteit van het magazijn te vergroten. Daarnaast was het voor de klant belangrijk dat het FIFO-principe (First-In First-Out) in het magazijn werd geïmplementeerd. Onze oplossing: een multi-diep opslagsysteem met Under Pallet Carrier (UPC).

Efficiëntere opslag via UPC

De magazijnstructuur bij ECS bestond voornamelijk uit inrijstellingen. De nieuwe holistische oplossing met kanaalstelling, basistruck en shuttle heeft echter verschillende voordelen. Het maakt onder andere opslag met hoge dichtheid en semi-automatische palletopslag mogelijk, waardoor het bijzonder kosteneffectief is. De kern van het multidiepte-opslagsysteem is de UPC. Het rijden onder de pallets met standaard vorken zorgt ervoor dat het mogelijk is om items te blijven vullen en picken volgens het FIFO-principe. Het vullen van kanalen in batches betekent dat de UPC optimale prestaties levert. Om stilstand te voorkomen, kunnen de operators de UPC bedienen tijdens het benaderen, omdat de bedieningsterminal geïntegreerd is in een houder binnen handbereik van de operator op de vorkheftruck. Het bedrijf profiteert van aanzienlijk meer efficiëntie tijdens het laden.

Flexibel en veilig

"Dankzij het Jungheinrich multidiepte opslagsysteem met UPC kunnen we een volledige partij in één kanaal opslaan zonder dat dit gevolgen heeft voor de opslagdichtheid van de bovenste of onderste kanalen. We zijn aanzienlijk flexibeler", aldus eigenaar John Dokter, die uitlegt waarom voor onze oplossing is gekozen. Het welzijn van zijn personeel in het magazijn was ook belangrijk voor Dokter. Semi-automatisering zorgt voor aanzienlijk meer veiligheid.


< terug naar het overzicht