Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Stage GLX
GEOPTIMALISEERDE ORDERVERZAMELPRESTATIES

Nieuw distributiecentrum met op maat gemaakt opslagsysteem voor GLX

Jungheinrich heeft de intralogistiek van het nieuwe distributiecentrum van GLX Global Logistic Service GmbH in Freienbrink bij Berlijn exact afgestemd op de specifieke eisen van de klant.

De GLX Group is een succesvol groeiende onderneming op het gebied van Supply Chain Management met meer dan zes vestigingen. Door de sterke groei hebben de GLX magazijnen hun capaciteitsgrenzen bereikt en een nieuw logistiek centrum moet knelpunten wegnemen.

Veranderde marktomstandigheden vereisen meer opslagcapaciteit

Jungheinrich trad op als full-service provider, contactpersoon en projectmanager voor het nieuwe distributiecentrum van GLX Group. Alles uit één hand. Samen met de klant werd een complete intralogistieke oplossing ontwikkeld. Het doel was een aanzienlijke verhoging van de opslagcapaciteit en efficiëntie.

Gezamenlijk ontwikkelde oplossing

Het nieuwe en 15.000 vierkante meter grote distributiecentrum ligt ten zuidoosten van Berlijn, van waaruit GLX nu de Europese HUB beheert voor de onderdelenlogistiek en de dienst-na-verkoop van haar klanten.  In het modulaire stellingsysteem worden kleine vaten en containers opgeslagen en opgehaald in vier gangen met ongeveer 10.500 opslagplaatsen, die worden bediend door twee inductief geleide Jungheinrich verticale orderverzamelaars van het type EKS 210.

Een palletstelling met brede gangen voor zware lasten biedt ook ongeveer 15.000 opslagplaatsen die worden bediend door reachtrucks. In totaal worden 20 Jungheinrich trucks ingezet voor het transport binnen het 140 meter lange en 110 meter brede magazijn. Daarnaast biedt het modulaire stellingsysteem een speciale oplossing voor brandbeveiliging om het gebruik van een sprinklerinstallatie voor stellingen te voorkomen.  

Efficiëntere processen en kortere orderverzameltijden

De toename van het goederenvolume en de totale capaciteit, evenals de efficiëntere processen en kortere orderverzameltijden zorgen ervoor dat de GLX Group perfect gepositioneerd is voor toekomstige groei. De klant overweegt nu al om met Jungheinrich warehouseNavigation direct op het SAP-systeem aan te sluiten. Conclusie: Een perfect op de behoeften van de klant afgestemde oplossing, die bovendien toekomstgericht is.


< terug naar het overzicht