Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Press - Nieuwe EKS
Ontwikkeld voor topprestaties

De nieuwe EKS-generatie

De productiviteitseisen in uw magazijn worden alsmaar hoger. Blijf voor op de concurrentie! Onze veelzijdige EKS staat voor maximale pickcapaciteit en efficiëntie, van het eerste rekniveau tot een hoogte van meer dan 14 meter. Nauwkeurig, snel en altijd via de kortste weg.

EKS - 06 Gemaakt voor bestuurders. Ontworpen voor succes.

Mens en truck werken bij de EKS optimaal samen. Bij deze truck is alles erop gericht om de bestuurder te ontlasten en de prestaties te verbeteren. Technische innovaties, ergonomisch comfort en een veelheid van hulpsystemen zorgen ervoor dat uw werknemers zich voor 100% op hun kerntaken kunnen concentreren.

Voordelen van onze EKS-trucks

 • PRESTATIES: Maximale pickcapaciteit tot een hoogte van meer dan 14 meter.
 • EFFICIËNTIE: Krachtige lithium-ion technologie of beproefde loodzuur batterijen voor een optimale energie-efficiëntie.
 • ERGONOMIE: Maximaal comfort dankzij individuele bedieningsconcepten en een optimaal zicht.
 • VEILIGHEID: Intelligente hulp- en personenbeveiligingssystemen, aanpasbaar aan uw noden.

EKS-productaanbod

EKS - 04

Onze nieuwe sterkhouders

Onvermoeibaar in gebruik, onovertroffen wat betreft pickprestaties

Voor iedere uitdaging in uw magazijn vormen onze nieuwe orderverzamelaars een overtuigende oplossing. Vooral in magazijnen met smalle gangen en bij meerploegendiensten realiseert u met onze uitstekend presterende EKS aanzienlijk hogere picksnelheden. Niet alleen de motor en aandrijftechnologieën werden geoptimaliseerd maar ook het doordachte bedieningsconcept, dat de bestuurder in iedere situatie merkbaar ondersteunt.

EKS - 01

Prestaties

Prestaties die u helpen de concurrentie voor te blijven

Onze EKS neemt u heel wat werk uit handen. En daar plukt u de vruchten van. Met een uitgebreid assortiment aan hefmasten bereikt de nieuwe orderverzamelaar hoogten van meer dan 14 meter. Met behulp van individuele prestatiepakketten kunnen de snelheid en het draagvermogen nog geheel naar wens worden verhoogd. Bovendien kan de EKS naadloos worden geïntegreerd in uw bestaande magazijnbeheerssysteem. Zo verloopt iedere werkcyclus duidelijk sneller dankzij warehouseNAVIGATION en RFID-technologie. De orders worden rechtstreeks naar de truck verzonden. De bestuurder hoeft enkel nog gas te geven en de EKS begeeft zich uiterst nauwkeurig en via de kortste weg naar de bestemming.

 • Snellere hef-/daalbeweging voor meer picks per uur.
 • Individuele, prestatieverhogende opties:
  • LiftPLUS: toename van de hefsnelheid
  • DrivePLUS: toename van de rijsnelheid
  • CapacityPLUS: toename van het restdraagvermogen
  • PositionCONTROL: halfautomatisch bewegen tot de hefhoogte
 • WarehouseNAVIGATION voor een toename tot 25% in overslagcapaciteit.

EKS - 02

Efficiëntie

Technologie die de leiding neemt

De nieuwe orderverzamelaar verricht ook in piekperioden alle taken efficiënt en energiebesparend. Het hart van onze nieuwe EKS-generatie is de synchrone reluctantiemotor, die de efficiëntie maximaliseert en daarbij energieverliezen tot een minimum herleidt. Of de truck nu met een krachtige lithium-ion batterij of met een loodzuur batterij en 2Shifts1Charge-garantie is uitgerust: met onze EKS realiseert u de hoogste overslagcapaciteit bij een optimale energie-efficiëntie.

 • Lithium-ion technologie: voor nog sterkere prestaties in meerploegendiensten tot 24/7.
 • Loodzuur batterij met 2Shifts1Charge: 1 maal opladen, 2 shifts rijden.
 • Zone-afhankelijke snelheidsprofielen met transponder.
 • 48 V besturingsconcept: meer vermogen ondanks een compactere eenheid. Minder kabels, minder stekkers en een lager energieverbruik.

Lithium-ion technologie

Met onze lithium-ion technologie laat u uw concurrenten ver achter u: met topprestaties bij een energieverbruik tot 20% minder. Bovendien is de levensduur van uw batterij 3 keer zo lang en is uw batterij in sneltempo opgeladen. Daarnaast is de batterij ook onderhoudsvrij. Met lithium-ion vermindert u de TCO van uw vloot dankzij aanzienlijk lagere bedrijfskosten. 

EKS - 03

Ergonomie

Maximaal comfort dankzij individuele bedieningsconcepten en een optimaal zicht

Tijdens een piekperiode in uw magazijn, moeten de EKS en de bestuurder perfect samenwerken. Hoe beter de truck is afgestemd op de behoeften van de bestuurder, hoe makkelijker de bestuurder zich kan concentreren en orders snel en foutloos kan verwerken. Wij hebben met tal van nieuwe ergonomische kenmerken aan alles gedacht, wat de interactie tussen mens en truck vereenvoudigt. Zo werden er bijvoorbeeld extra kijkvensters geïntegreerd en werd het bedieningspaneel nog meer gebruiksvriendelijk geconfigureerd.

 • Geoptimaliseerd bedieningscomfort: alle informatie in één oogopslag en bediening met één hand van alle belangrijke functies.
 • Perfect 360°-zicht voor een goed overzicht in iedere situatie.
 • Ergonomiepakket met ergonomische vloermat en voetschakelaar optioneel verkrijgbaar.
 • Tal van uitrustingsopties voor de bestuurderscabine, zoals bijvoorbeeld opbergvakken en verlichting.

EKS - 07

Veiligheid

Naar een hoger niveau getild

Magazijnprocessen worden alsmaar complexer, net zoals de vereisten op het vlak van prestaties. In deze toenemende dynamiek schuilt ook een potentieel gevaar. Waar veel mensen en trucks met hoge snelheid in de weer zijn, moeten gevaren worden vermeden. Als systeemaanbieder houden wij een oogje in het zeil als het gaat om de veiligheid van alle processen. Daarom hebben we ons ook bij onze EKS gefocust op de veiligheid in uw magazijn.

 • PPS Standard, PPS Plus en PPS Anti Collision: personen- en botsbeveiligingssysteem.
 • Hulpsystemen ondersteunen en ontlasten de bestuurder.
 • Nieuwe mast voor meer veiligheid dankzij een beter 360°-zicht.
 • Individueel toegangssysteem beschermt tegen toegang door onbevoegden.

Meer weten over onze magazijnstellingen?

Vul onderstaand contactformulier in en wij helpen u graag verder.